Toţi paznicii de la Altex, audiaţi. Încă nu se ştie cine le-a dat pontul hoţilor

vineri, 11 decembrie 2015, 02:58
3 MIN
 Toţi paznicii de la Altex, audiaţi. Încă nu se ştie cine le-a dat pontul hoţilor

A fost stabilit prejudiciul final: echivalentul a circa 150.000 de euro. Anchetatorii au mai stabilit câteva detalii neştiute până acum. De exemplu, cei doi hoţi au venit cu scara lor de acasă.

Poliţiştii avansează greu în cazul spargerii magazinului Altex din Complexul Era Shopping Park. Ancheta este îngreunată şi de faptul că anchetatorii nu au găsit deloc amprente deoarece hoţii purtau mănuşi. Pe de altă parte, poliţiştii au mai lămurit un aspect: hoţii au urcat pe acoperiş cu ajutorul unei scări metalice cărate de ei, de la maşină până în spatele clădirii. Odată urcaţi, ei au tras scara pe acoperiş, pentru a nu fi observată de paznici. De asemenea, cei de la magazinul Altex au transmis lista cu seriile laptopurilor şi telefoanelor furate, fiind în final vorba despre un prejudiciu de circa 650.000 lei.

Toţi paznicii, audiaţi

În aceste zile, poliţiştii au chemat la audieri toţi paznicii unităţii, pentru a-i interoga în privinţa furtului. Anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale încearcă să afle care a fost „sursa“ din interiorul complexului care a furnizat hoţilor pontul. Jaful a fost regizat ca la carte. Hoţii au ştiut la perfecţie să intre în interiorul complexului şi apoi să urce pe acoperiş, cu ajutorul scării metalice. Aici, ei au tăiat o coală de metal din peretele exterior al imobilului. Camerele de supraveghere ale complexului au surprins doar două siluete în întuneric, de la distanţă.

Poliţiştiii suspectează că hoţii au venit cu un autoturism pe uliţele din satul Găureni, comuna Miroslava, apoi au parcurs un drum care „taie“ şesul Bahlui, până la câteva sute de metri în spatele Complexului Era. De aici au mers pe jos, cu sculele după ei, până în apropiere. Ajunşi la gardul de sârmă care împrejmuieşte complexul, aceştia au putut intra uşor în complex, gardul fiind distrus şi găurit în mai multe locuri. De aici şi până la clădirea unde se face aprovizionarea Altex sunt aproximativ 50 de metri. Cel mai probabil, hoţii s-au furişat până aici, profitând că zona este slab iluminată.

Ajunşi aici, hoţii au ştiut pe unde să urce pe acoperiş, evitând senzorii de mişcare din apropierea rampei de încărcare Altex. Aceştia au urcat fără zgomot pe scara adusă de ei. Ajunşi pe acoperiş, un fel de terasă, ei au putut „lucra“ în linişte şi fără să fie deranjaţi, deoarece nu mai puteau fi observaţi de agenţii de pază care ar fi trebuit să patruleze şi în zonă.

Cum au scos marfa afară

Cei doi hoţi au tăiat o coală de tablă albă dintr-un perete lateral situat la 10 metri înălţime de sol, apoi au aruncat în interior o frânghie. Unul dintre hoţi a coborât pe frânghie direct în interiorul magazinului. Pe pereţi criminaliştii au fotografiat urmele de cauciuc lăsate pe perete de încălţămintea hoţului care a intrat, atât la coborâre cât şi la urcare. Anchetatorii cred că, timp de câteva ore, cel de jos a legat cutiile cu laptopuri şi telefoane de frânghie, iar cel de sus le-a tras pe acoperiş, pe rând. De acolo, aceştia cel mai probabil le-au cărat până la maşină, peste câmp, în mai multe drumuri.

VEDEŢI ŞI:

Prima evaluare a furtului de la Altex. Hoţii au dat o lovitură de 600.000 lei

Drumul parcurs de hoţii de la Altex. Au dislocat tabla din perete ca să poată intra

Comentarii