Avocatul criminal Iulian Gafon, faţă în faţă cu sentinţa

Tragedia din Nicolina: Înalta Curte va anunţa azi sentinţa definitivă

marți, 25 aprilie 2017, 01:50
1 MIN
 Tragedia din Nicolina: Înalta Curte va anunţa azi sentinţa definitivă

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor anunţa astăzi sentinţa definitivă în cazul avocatului ieşean Iulian Gafon. Acesta este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi ucidere din culpă, după ce, în toamna anului trecut, s-a urcat beat la volan şi a provocat un accident rutier mortal pe şoseaua Nicolina. 

El avea şi permisul suspendat, după ce mai fusese prins băut în trafic. Potrivit rechizitoriului, prima faptă penală a avocatului ieşean a avut loc pe 10 iunie 2016, atunci când, pe raza municipiului Iaşi, Iulian Gafon a fost depistat de un echipaj de poliţie conducând în stare de ebrietate. Testat atunci, avocatului i-a reieşit o concentaţie de 2,25 g/l alcool pur în sânge. În urma acelui eveniment, avocatului i s-a suspendat permisul de conducere în vederea anulării în instanţă a acestuia, însă el a continuat să se urce la volan. Astfel, pe 17.09.2016, „inculpatul Gafon Iulian a condus din nou autoturismul pe străzile din municipiul Iaşi, şi pe şoseaua Nicolina a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat doi pietoni, dintre care unul a decedat în urma rănilor suferite“, după cum se arată în rechizitoriu.

În acelaşi document se mai menţionează că, după producerea accidentului, avocatul a părăsit locul faptei, a abandonat autoturismul avariat şi, după depistarea sa de către organele de poliţie, s-a constatat că avea o îmbibaţie alcoolică de 2,80 g/l alcool pur în sânge. Prima instanţă, Curtea de Apel Iaşi, l-a condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pe Gafon. 

Comentarii