De Business

Punem punctul pe știi

Tranzacţie surprinzătoare: Tele M, vândută unui blogger cu un euro

joi, 16 mai 2013, 01:50
3 MIN
 Tranzacţie surprinzătoare: Tele M, vândută unui blogger cu un euro

"Am dorit ca cel ce rămâne în loc să poată continua aceeaşi politică editorială", motivează fostul patron, Dănuţ Prisecariu, preţul de vânzare.

Un euro. Atât l-a costat, cel puţin în acte, pe blogger-ul ieşean Aurel Dobaşu să pună mâna pe postul de televiziune local Tele M. Suma a fost confirmată atât de Dobaşu, cel care deţine şi o agenţie locală de monitorizare a presei, cât şi de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, fostul patron al postului de televiziune Tele M. Surse din rândul angajaţilor postului spun că Aurel Dobaşu a fost prezentat încă de ieri dimineaţă, în mod oficial, ca fiind cel ce deţine postul tv în cadrul unei şedinţe, în faţa tuturor angajaţilor canalului media. Tranzacţia a fost realizată acum câteva zile, iar în prezent se lucrează la toate actele necesare într-un caz de vânzare-cumpărare.

 

Ce spun fostul şi noul patron

 
„Este adevărat că a fost vândut postul încă de acum câteva zile, şi mai durează câteva zile pentru a se face documentele. Suma pentru care a fost vândut postul Tele M este 1 euro, într-adevăr, pentru că am dorit ca cel ce rămâne în loc să poată continua aceeaşi politică editorială ca până acum. Mă refer la setul de principii şi reguli pe care le-am cultivat de-a lungul timpului la Tele M, care garantează libertatea şi independenţa în exprimare, nu şi la o orientare anume. Nu poţi impune cuiva să adopte o atitudine editorială în cazuri specifice. Cadrul principial este important”, ne-a declarat ieri Dănuţ Prisecariu. Acesta a mai precizat că nu are cunoştinţă despre eventuale disponibilizări la Tele M în perioada imediat următoare. „Din ce ştiu eu, noul proprietar nu are intenţia de a face disponibilizări, şi cred că va păstra aceeaşi echipă”, a mai spus Prisecariu. Întrebat de situaţia financiară a societăţii ce deţine postul de televiziune, omul de afaceri ieşean ne-a spus că Tele M nu are datorii şi că totul este în regulă. „Compania Tele M este printre puţinele din Iaşi care nu are datorii restante la bugetul statului, iar salariile angajaţilor sunt plătite la timp. Acest lucru cred că spune tot. Sper ca şi pe viitor să se întâmple la fel”, a mai spus Dănuţ Prisecariu. L-am contactat însă şi pe Aurel Dobaşu, pentru a obţine un punct de vedere oficial din partea acestuia referitor la vânzarea postului de televiziune pe doar un euro. „Păi, dacă dumneavoastră cumpăraţi ceva, eu vă întreb de ce aţi cumpărat cu atât şi nu altfel? A fost o înţelegere între mine şi fostul patron”, a fost răspunsul lui Aurel Dobaşu, atunci când l-am întrebat care este motivul pentru care a cumpărat postul de televiziune pentru infima sumă de 1 euro.
 

Managerul a demisionat

 
Patronul agenţiei locale de monitorizare a presei ne-a mai spus că toţi angajaţii de la Tele M îşi vor păstra posturile şi că nu se vor face disponibilizări. El a fost întrebat şi dacă Mihaela Pădure, manager la Tele M, va continua să lucreze în companie, întrucât se vehicula că pentru acest post ar urma să fie găsită altă persoană. „A demisionat încă dinainte să vin eu. Cât despre politica editorială, Tele M este un post liber”, a completat Aurel Dobaşu.

 

Comentarii