Trebuie Maricel Popa să îşi dea demisia? Asta i-au cerut ieri consilierii PNL. Cum l-a apărat PSD

joi, 09 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Trebuie Maricel Popa să îşi dea demisia? Asta i-au cerut ieri consilierii PNL. Cum l-a apărat PSD

Nu toată lumea se aştepta ca şedinţa extraordinară de ieri a CJ să fie prezidată de Maricel Popa. Cu o zi înainte, preşedintele Consiliului Judeţean, fostul şef al Direcţiei de Drumuri Judeţene şi administratorul unei firme de construcţii şi lucrări de drumuri fuseseră anunţaţi că pe numele lor a început urmărirea penală, fiind suspecţi de săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu lucrări de asfaltare şi de deszăpezire. Ieri, chiar în debutul şedinţei, liderul grupului consilierilor liberali i-a cerut lui Maricel Popa să demisioneze din funcţia de preşedinte al CJ.

Şeful CJ i-a răspuns că nu renunţă la mandat. „Voi continua să aduc bani pentru investiţii în judeţul Iaşi“, a spus Popa. „Suntem pe locul 1 în ţară în ceea ce priveşte banii atraşi de la Guvern, la contracte semnate pe fonduri europene, la contracte în evaluare. Restul e cancan“, a adăugat el.

„Fiecare dintre noi se poate afla, mâine sau poimâine, într-o situaţie mai dificilă“, a spus liderul consilierilor social-democraţi în cadrul şedinţei de ieri a CJ, reluând o afirmaţie asemănătoare a colegului său de la UNPR, Mircea Manolache. Ambii au făcut apel la colegii liberali să dea dovadă de o atitudine conciliantă, „de înţelegere a situaţiei“.

„Nu ştiu câţi elefanţi circulă pe aici, nu ştiu nici câţi au circulat în mandatul trecut, cred că mai mulţi decât acum“, a spus Cristian Stanciu. El a făcut aluzie la eticheta aplicată de un consilier liberal Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, a cărei conducere interimară veche de patru luni nu reuşeşte să asigure deszăpezirea în sezonul rece abia început. Stanciu a făcut şi deosebirea dintre ieşirea din scenă a fostului preşedinte al CJ şi împrejurările în care i s-a cerut ieri, de către liderul consilierilor liberali, actualului şef al CJ să-şi dea demisia: Cristian Adomniţei a părăsit funcţiile politice după ce a fost suspendat de la şefia CJ în mai 2015 de către prefectul Dan Cârlan.

Prefectul de atunci a semnat ordinul după ce Adomniţei fusese arestat la domiciliu. „Ar trebui să nu existe niciun fel de suspiciuni cu privire la activitatea preşedintelui CJ. Dacă vorbim de dublă măsură, trebuie să fim atenţi şi în curtea fiecăruia“, a încheiat Romeo Vatră subiectul DNA – CJ – DJADP.

Comentarii