Trei chefi israelieni ţin cursuri de gătit la un colegiu din Iaşi

vineri, 27 ianuarie 2017, 12:17
1 MIN
 Trei chefi israelieni ţin cursuri de gătit la un colegiu din Iaşi

Maiştrii instructori de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“ din Iaşi, împreună cu chef Ziad Atiya de la Z. Atiya Group Chef Association, din Haifa, Israel, oferă tinerilor israelieni şi români lecţii culinare după un concept construit pentru a oferi atât începătorilor, dar şi celor mai avansaţi, ocazia de a avea parte de o experienţă culinară nouă. 

Cursul de gastronomie, care are loc în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, propune participanţilor o serie de meniuri cu tematică diferită. Astfel, chef Ziad Atiya, chef Ilan Yehuda Alon şi chef Eli Elfaci îi vor ajuta pe viitorii sau actualii bucătari să dobândească tehnici clasice, moderne, dar şi trucuri de profesionist în bucătărie.

De asemenea, la sfârşitul fiecărei zile, participanţii vor gusta împreună cu oaspeţii din Israel din creaţiile culinare, vor face schimb de impresii sau de reţete. Totodată, pe lângă lecţia de gastronomie, ediţia de anul acesta a evenimentului îşi propune realizarea unei reviste, „Vocabulary to describe  food“. Proiectul Arta Culinară se află la cea de-a treia ediţie, primele două desfăşurându-se în ianuarie-februarie 2016, respectiv octombrie-noiembrie 2016. De asemenea, la ediţiile trecute echipele participante au primit diplome, cupe, dar şi echipamentul şi trusa bucătarului, formată din ustensile de bucătărie profesionale. La cea de-a doua ediţie, premiul I a fost câştigat de echipa mixtă formată din Hmodi Haj Yehya şi Faur Sebastian, din clasa a X-a, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“.

Comentarii