Trei pasi prin care poti ignora negativismul celor din jur

duminică, 13 martie 2016, 12:59
2 MIN
 Trei pasi prin care poti ignora negativismul celor din jur

Daca te-ai simtit inconjurata de comentarii descurajatoare de-a lungul vietii tale, foloseste aceasta metoda care contine trei pasi prin care negativismul se transforma in inspiratie. 

De fiecare data cand iti urmezi visul – fie ca vorbim despre afaceri, relatii sau chiar o dieta vegan – oamenii comenteaza intr-un mod natural. Indiferent de cat de multe comentarii sunt pozitive, tindem sa ne concentram intotdeauna pe cele negative. Ele iti pot umbri usor, usor tot entuziasmul si viziunea personala, potrivit elle.ro.

1. Recunoaste si accepta

Unii oameni nu tin cont de planurile tale si continua cu cele mai teribile scenarii, iti evidentiaza riscurile sau iti ofera motivele pentru care ar trebui “sa stai in banca ta”. Oamenii au perspective diferite, nu toti vor fi de accord cu tine. E un lucru normal.

Pentru a ne proteja de grijile celorlalti, tindem sa raspundem defensiv, ne scoatem scutul. Procedand asa, sfarsim prin a ne rani si mai mult. In momentul in care experimentam durerea, tendinta noastra naturala este de a scapa de ea – doar ca lucrurile carora le rezisti persista intotdeauna. Asadar, in loc sa te contrazici fara sens, invata sa lasi comentariile si sfaturile nedorite sa existe, pur si simplu. Cand cineva iti va mai oferi un comentariu negativ, spune “da” in mintea ta. Altminteri, nu vei rezista din punct de vedere emotional. Acceptarea nu inseamna a fi de acord; pur si simplu presupune recunoasterea realitatii asa cum e ea. 

2. Realizeaza ca nu e vorba despre tine

Cand pe drumul tau te intalnesti cu negativismul, fa-ti un obicei de a te intreba: “Aceasta e persoana care vreau sa fiu in viata? Se ocupa ea de ceea ce mi-as dori eu sa fac?” Iar daca raspunsul e “nu”, de ce ar trebui sa le iei in considerare sfaturile? E ca atunci cand iei lectii de inot cand tu vrei sa inveti cum sa urci pe munte. Cauta indrumarea acelor persoane care au deja parte de succes in ceea fac; cat despre ceilalti, considera-le sfaturile ca fiind nominale.

3. Demonstreaza-le ca se insala

Si nu, in niciun caz nu e vorba despre acea conotatie razbunatoare, “Iti arat eu tie!”. E vorba despre a-ti indeplini propriul vis, mod prin care ii poti motiva pe ceilalti sa procedeze la fel. Realizarea intr-un mod incapatanat a viselor tale ii poate inspira si motiva pe negativistii din viata ta demonstrandu-le ca ei sunt cei care gresesc. Le poti arata ca visele devin realitate.

De fiecare data cand dai peste un blocaj in calatoria ta, ia-ti un moment sa vizualizezi oamenii ce vor beneficia de pe urma succesului tau, inclusiv pe cei care se indoiesc de tine. Fa-ti un bine si crede ca de visele tale indeplinite va beneficia toata lumea. Nu e deloc usor sa iti vezi visul rupt in bucati pentru o perioada in timp ce o persoana te loveste cu o palma verbala. Tu esti cea care detine puterea de a le permite celorlalti sa te raneasca. Poti permite negativismului sa te opreasca. Sau poti merge pe drumul la care te asteptai actionand asa cum trebuie.

Comentarii