O nouă carte din colecţia Top 10+, Editura Polirom

„Ultima împărăteasă”, de Anchee Min

luni, 09 octombrie 2017, 14:04
2 MIN
 „Ultima împărăteasă”, de Anchee Min

Conceput ca o continuare a poveştilor fascinante descrise în Împărăteasa Orhidee şi a intrigilor înfiripate în misteriosul Oraş Interzis, romanul lui Anchee Min duce până la capăt reinterpretarea din perspectiva modernă a vieţii tumultuoase a ultimei şi celei mai controversate împărătese din istoria Chinei.

 

Ultima împărăteasă este de fapt povestea dramatică a transformării Orhideei dintr-o tânără puternică şi încrezătoare într-o conducătoare abilă, capabilă să ţină frâiele unui imperiu în declin, o poveste în care dramele intime din palatele tainice ale Oraşului Interzis devin pe nesimţite tragediile istorice ale unui întreg popor. Confruntată cu necesitatea de a-şi asuma o dublă regenţă, cu pierderea prematură a doi fii, cu pasiuni amoroase reprimate pâna în ultima clipă a vieţii, cu invazia Marilor Puteri şi îngenuncherea morala şi economică a Chinei, împărăteasa Tzu Hsi se dovedeşte, în viziunea lui Anchee Min, o femeie capabilă să sacrifice totul în numele adevărului şi al dreptăţii, dezminţând profeţia conform căreia „China va fi distrusă de o femeie”.

 

DESPRE AUTOR

 

Anchee Min s-a născut în 1957 la Shanghai, în timpul regimului comunist condus de Mao Zedong. La numai nouă ani făcea parte din Micile Garzi Roşii (organizaţie de tineret iniţiată la începutul Revoluţiei Culturale, menită să susţină regimul maoist), iar la şaptesprezece ani, în timp ce se afla într-o tabără de muncă, a fost aleasă să joace în unul dintre filmele realizate de celebrul studio cinematografic al doamnei Mao. În 1984 a emigrat în America, ajutată de actriţa Joan Chen. Aici şi-a scris cartea de memorii Azaleea Roşie (1994; Polirom, 2009), care a devenit bestseller internaţional, tradus
în peste 20 de limbi. I-au urmat Cum am devenit doamna Mao (2001; Polirom, 2009), Împărăteasa Orhidee (2004; Polirom, 2008), Ultima împărăteasă (2008; Polirom, 2008) şi Perla Chinei (2010; Polirom, 2010).

De marţi, 17 octombrie 2017, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: “Ultima împărăteasă”, de Anchee Min    

Pret: 12 lei

Partener: Antibiotice

 

Comentarii