Un an de la crima odioasă din Parcul Copou: epistola tatălui către primar

sâmbătă, 27 februarie 2016, 15:16
2 MIN
 Un an de la crima odioasă din Parcul Copou: epistola tatălui către primar

 La un an de la comiterea crimei din Parcul Copou, tatăl Dianei Gugulică i-a adresat o scrisoare primarului interimar Mihai Chirica rugându-l într-o problemă controversată: să-l ajute să monteze o piatră comemorativă în parc

Tatăl adolescentei ucise în urmă cu un an în Parcul Copou i-a transmis o scrisoare primarului interimar al municipiului Iaşi. Vlad Gu­gulică îi cere lui Mihai Chirica să îl ajute să cinstească memoria fi­icei sale prin amplasarea în Parcul Copou a unei pietre comemorative, în dreptul locului în care Diana a fost ucisă în urmă cu fix un an. „Nu vreau să vă reţin atenţia prea mult, fiind conştient că aveţi des­tule treburi la cârma oraşului nos­tru, dar e strigătul unui tată dis­perat, care în tot acest răstimp tre­cut de la acea zi fatidică, a în­cercat să găsească răspunsuri, de ce şi cum a fost posibil să se în­tâmple o asemenea crimă odioasă, ziua mare în cel mai cunoscut parc din Iaşi“, scrie Vlad Gugulică. 

Acesta spune că, la rugămintea soţiei sale, şi prin intermediul Fundaţiei ASCOR, a cerut Primă­riei montarea pietrei comemorative din Parcul Copou. Gugulică spune că a fost informat că soli­citarea sa nu a fost soluţionată în mod favorabil, fiind mâhnit de acest lucru. „Noi ne-am dorit doar să obţinem acea aprobare şi să fie făcut un proiect în acest sens, partea financiară am fi rezolvat-o eventual cu strângerea de fonduri din donaţii şi cu ajutorul oamenilor de bunăcuviinţă, care există şi care sunt mulţi în oraşul nostru“, a mai scris Vlad Gugulică.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi ne-au precizat în cursul zilei de ieri că pentru Parcul Copou există un proiect de reabilitare şi moder­nizare şi că vor discuta cu specialiştii care lucrează la proiect să găsească o modalitate prin care să fie comemorată şi Diana Gugulică. Mâine se împlineşte fix un an de la acea crimă (VEZI AICI). Între timp, criminalul Eduard Perju a fost condamnat la 15 ani de detenţie într-un centru de reeducare.

Comentarii