Un întreg spital din judeţ riscă să rămână fără apă din cauza unei hibe dintr-un contract

sâmbătă, 23 august 2014, 01:56
2 MIN
 Un întreg spital din judeţ riscă să rămână fără apă din cauza unei hibe dintr-un contract
Spitalul Căi Ferate Paşcani avea contract de furnizare cu vechiul prestator din oraş, care însă a fost preluat de ApaVital Iaşi. Conducerea refuză să semneze un nou contract. Societatea ieşeană ameninţă cu debranşarea.

Spitalul CF din Paşcani riscă să rămână fără apă. Conducerea spitalului susţine că a fost anunţată în scris, de către ApaVital, că dacă nu semnează contractul de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare cu aceasta, societatea va sista operarea oricărui serviciu în unitatea medicală. În replică, conducerea furnizorului de apă spune că spitalul a fost anunţat de mai multe ori că trebuie să încheie contractul cu ApaVital, întrucât începând de la 1 iulie Prest Apa Serv i-a cedat serviciul de livrare al apei. Cu toate acestea, conducerea spitalului este de părere că nu poate semna un astfel de contract, din moment ce are deja unul semnat cu Prest Apa Serv.

„După ce am primit înştiinţarea, în care scrie clar că dacă nu semnăm contractul în termen de cinci zile se va proceda la sistarea furnizării apei, le-am răspuns să ne pună la dispoziţie un act din care să reiasă că ApaVital din Iaşi a preluat serviciile de furnizare a apei şi serviciul de canalizare pentru instituţia noastră. Spitalul CF din Paşcani are contract în derulare, legal, nereziliat, cu Prest Apa Serv. Atât timp cât furnizorul nostru nu ne-a înşti­in­ţat că nu ne mai prestează serviciile contracta­te, îi rugăm să ne comunice cum ar putea să sis­teze furnizarea unor servicii prestate de altcineva”, a declarat dr. Abdulla Bashir, ma­na­gerul interimar al unităţii medicale.

Medicul a mai precizat că a semnat cererea pentru o ofertă a serviciilor ApaVital, dar potrivit lui asta nu înseamnă că va semna şi contractul propriu-zis. Conducerea ApaVital a precizat că, odată ce Prest Apa Serv a cedat serviciul de alimentare cu apă către furnizorul ieşean, toate contractele încheiate cu primul furnizor au fost reziliate automat.

„Am explicat conducerii că de la 1 iulie a fost delegat serviciul către Apa Vital printr-o hotărâre de consiliu şi prin urmare noi avem acum licenţa de operare la Paşcani, nu mai are Prest Apa Serv. Con­trac­tul pe care susţine conducerea că îl are cu Prest Apa Serv nu se reziliază individual, s-a re­ziliat o dată pentru toată lumea”, a explicat Ioan Toma, directorul ApaVital.

Comentarii