Un jucător crescut la Barcelona este aşteptat în Copou

marți, 21 iunie 2016, 01:43
2 MIN
 Un jucător crescut la Barcelona este aşteptat în Copou

 24 de fotbalisti ieşeni au plecat din Iaşi spre Bolu.

 
 
CSMS Iaşi a ajuns ieri în Turcia, unde se derulează cantonamentul verii. Din Iaşi spre Bolu au plecat 24 de jucători: Grahovac, Caparco, Hotoboc; Voicu, Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Saric, Ţigănaşu, Aniţoiu (aflat în probe); Ciucur, Goge, Creţu, Mitic, V. Gheorghe, Chelaru, Târşa, Bădic; Cristea, Roman, Piccioni, Boiciuc, Moldovan. Sâmbătă, preşedintele Florin Prunea a renunţat la Enescu şi tinerii Crenganiş, Moisi şi Huţanu, acelaşi anunţ făcând şi despre Caparco.
Duminică însă, cu puţin timp înainte ca echipa să plece spre Bucureşti, ultimul a semnat un nou contract cu Iaşul, conducerea fiind de acord să-i mărească salariul lunar de la 3 500 la 4 000 de euro şi să-i acorde diferite bonusuri. În afară de primele de victorie, italianul va încasa, la fel ca Grahovac, 300 de euro în partidele în care nu ia gol, plus un bonus de obiectiv care poate ajunge şi la 10 000 de euro. În atare condiţii, Grecu, portarul revenit de la U Cluj, care ştia că face deplasarea, a rămas acasă. Deşi şefii clubului se gândeau să renunţe la el, Goge a rămas după ce a acceptat reducerea salariului.
În Turcia este aşteptat să ajungă şi Mădălin Martin. Atacantul care a evoluat la Rapid a semnat un contract pe trei ani cu Iaşul, urmând a încasa 6 000 de euro ca primă de instalare şi salarii lunare de 2 500 de euro în primul sezon, 3 000 în al doilea şi 3 500 în ultimul. Fotbalistul nu a făcut deplasarea cu Iaşul deoarece este sub contract cu giuleştenii până la sfârşitul lunii.

Iaşul mai caută acum un mijlocaş stânga, în condiţiile în care situaţia lui Lukacs Böle, al cărui contract expiră la sfârşitul lunii, nu este clară, şansele ca maghiarul să continue la Iaşi fiind minime. Astăzi este aşteptat în Iaşi Walter Fernandez, un mijlocaş ofensiv spaniol care va trata semnarea unui contract cu CSMS. Fernandez (27 de ani), jucător crescut în curtea Barcelonei, a jucat în perioada 2013-2014 la Petrolul Ploieşti cu împrumut de la echipa belgiană Lokeren. După plecarea de la Ploieşti, Walter a mai jucat la cluburile greceşti Skoda Xanthi şi Panthrakikos. Altfel, în locul testului cu Lokomotiv Plovdiv, CSMS va juca pe 28 iunie cu Osmanliîspor, echipa la care joacă Torje şi Rusescu.

 

 

Comentarii