Un mare şi vestit oraş european ne cere acordul pentru înfrăţire

Consilierii locali se vor reuni astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a da undă verde semnării protocolului.

joi, 09 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Un mare şi vestit oraş european ne cere acordul pentru înfrăţire

Iaşul este singurul oraş din ţară, în afară de Bucureşti, care a fost invitat să semneze un acord de înfrăţire cu Sevilla. Primarul celui de-al patrulea oraş ca mărime din Spania, având peste 700.000 de locuitori, Juan Espadas Cejas, a adresat o invitaţie în acest sens municipalităţii ieşene. Consilierii locali se vor reuni astăzi într-o şedinţă extraordinară pentru a da undă verde semnării protocolului.

Ulterior, în perioada 22 – 24 noiembrie, o delegaţie a municipalităţii va merge la Sevilla pentru a participa la primul forum mondial al autorităţilor locale, unde au fost invitaţi reprezentanţi a 100 de oraşe din lume. Într-o scrisoare trimisă de primarul din Sevilla se precizează că Iaşul a fost ales pentru a participa la eveniment „după o analiză riguroasă realizată de Consiliul Local din Sevilla“. „Simultan cu invitaţia la acest eveniment, ne dorim să semnăm un protocol de colaborare cu oraşul dvs. în legătură cu diverse domenii de interes reciproc, inclusiv comerţul, turismul, cultura şi evoluţia tehnologică şi a mediului“, a spus primarul din Sevilla.

Protocolul de înfrăţire cu oraşul spaniol nu este singurul proiect de pe ordinea de zi a plenului CL de astăzi. Consilierii vor aproba şi cinci planuri urbanistice zonale. Este vorba despre proiecte ale universităţilor din Iaşi care vizează construirea sau reabilitarea unor cămine studenţeşti cu fonduri de la bugetul de stat. Universitatea „Al.I. Cuza“ va reabilita şi mansarda trei cămine (C6, C7 şi C8) din complexul Titu Maiorescu, Univeristatea Tehnică va construi un cămin cu şapte etaje pe b-dul Dimitrie Mangeron, iar Univer­sitatea Agronomică şi Univer­sitatea de Arte vor ridica fiecare câte un cămin cu cinci etaje, ambele în Copou: pe aleea M. Sadoveanu şi, respectiv, în zona Codrescu.

Comentarii