Un singur ofertant pentru refacerea pasarelei de la Gară

miercuri, 06 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Un singur ofertant pentru refacerea pasarelei de la Gară

Municipalitatea ieşeană a lansat o nouă licitaţie pentru reabilitarea a trei artere de circulaţie. Este vorba despre str. Mihail Kogălniceanu, str.Theodor Pallady şi str. Dimitrie Ralet. Valoarea totală a contractului a fost estimată de către Primărie la aproape 2,4 milioane lei.

 „În ultimii ani, străzile din municipiul Iaşi au fost supuse unor diverse lucrări ce au presupus fie mobilarea acestora cu reţele de utilităţi, fie executarea de lucrări ce au vizat modernizarea (…). Creşterea traficului rutier din ultimii ani, corelat cu lipsa investiţiilor de sporire a capacităţii de circulaţie a reţelei stradale, a condus în timp la disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea fluentă a circulaţiei rutiere“, au menţionat specialiştii Primăriei în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

În acelaşi timp, ei au susţinut că refacerea străzilor favorizează „o creştere a activităţilor din domeniile comerciale, servicii şi producţie“. În total, cele trei străzi au o lungime de 1,13 km: str. M. Kogălniceanu (574 m), str. Th. Pallady (318 m) şi str. D. Ralet (246 m). Constructorii interesaţi să participe la licitaţie pot depune oferte până cel târziu în ziua de 10 octombrie. O altă licitaţie a Primăriei, cea pentru reabilitarea pasarelei metalice de la Gară, care asigură trecerea pietonilor în cartierul Alexandru cel Bun, a atras un singur ofertant. Reprezentanţii municipalităţii au comunicat ieri că oferta a fost înaintată de Compania Construcţii Feroviare SA din Câmpulung Moldovenesc. Deocamdată, oferta financiară a firmei nu a fost dată publi­cităţii, dar estimările municipalităţii erau că acest proiect are o valoare de circa 3,3 milioane lei. 

 

 

Comentarii