Un singur pas dacă mai putea face, studenta pictoriţă nu ar fi murit

sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 19:40
3 MIN

Dramă cumplită în familia unei studente la Pictură, care a fost găsită moartă în casă sâmbătă seara, în cartierul Aviaţie din Tătăraşi. Tânăra în vârstă de 23 de ani, studentă la Universitatea de Arte „George Enescu“, a fost găsită decedată lângă uşa din camera sa, chiar în casa în care locuia cu chirie, ea fiind originară din Bacău. Culmea, studenta locuia cu chirie într-un imobil care are numărul cu ghinion 13. Din pri­mele cercetări, se pare că moartea tinerei studente artiste a survenit ca urmare a acumu­lării dioxidului de carbon în camera sa, provenit de la o sobă cu gaz.

O găsit-o iubitul, care plecase puţin în oraş

Potrivit anchetatorilor, Dia­na Georgiana Mereuţă (foto, la galeria sa de artă de la Casa Pogor) a fost găsită fără suflare de către prietenul său. „Poli­ţiştii au fost sesizaţi sâmbătă în jurul orei 17.40 despre faptul că un tânăr a găsit-o pe prietena lui decedată, în lo­cuinţa în care aceasta locuia cu chirie. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au deschis un dosar de moarte suspectă. Din primele informaţii, se pare că decesul a provenit de la intoxicarea cu monoxid de carbon. Corpul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Cel care a găsit-o pe fată a fost iubitul fetei, care plecase câteva ore de acasă, iar când s-a întors a găsit-o moartă, la uşa camerei. Cel mai probabil, cred anchetatorii, tânăra a adormit şi a simţit fumul în ultimul moment. A încercat să iasă din casă, dar nu a putut face decât câţiva paşi, apoi s-a prăbuşit pe podeaua camerei. Din păcate, ea nu s-a mai putut ridica şi s-a asfixiat. La faţa locului a fost solicitat un echi­paj SMURD, dar, pentru că apelantul a precizat că fata era leşinată, a fost trimisă o ambulanţă. Echipajul de pe ambulanţă a resuscitat-o pe tânără, dar aceasta nu a răspuns ma­nevrelor, şi a fost declarat de­cesul.

Un alt caz similar la Iaşi, cu două victime

Din pozele postate pe re­ţeaua de socializare Face­book, tânăra era talentată în arta picturii, şi chiar organizase recent o galerie de artă la Casa Pogor. Fetei îi plăcea în special să picteze animale, câini, dar pe Facebook a postat şi fotografii în care apare cu portretul său, pictat chiar de ea însăşi. Pom­pierii atrag atenţia asupra verificării periodice a sobelor pe gaz sau centralelor de apar­tament, înaintea sezonului re­ce, pentru a preîntâmpina ase­menea tragedii. Un astfel de caz, asemănător cu cel a tinerei studente, a avut loc la Iaşi în octombrie 2011, când pilotul şi instructorul de zbor Dorel Hodea a fost găsit mort în casă, lângă soţia sa.
În bucătărie, aceştia aveau cuptorul araga­zului deschis, fapt care i-a făcut pe poliţişti să creadă că soţii Hodea se încăl­zeau cu aju­torul aragazului. În scara blocului din cartierul Nicolina, unde locuiau, ad­ministratorul blocului încă nu dăduse drumul la agentul termic în imobilul respectiv.

Comentarii