Un şofer a furat identitatea unui taximetrist din Iaşi

luni, 03 noiembrie 2014, 03:09
2 MIN
 Un şofer a furat identitatea unui taximetrist din Iaşi

Bărbatul a fost prins de poliţie băut şi a dat datele de identificare ale taximetristului ieşean Ionuţ Păduraru.

Un taximetrist din Iaşi a trecut prin momente umilitoare după ce a rămas fără permis fără să fi comis vreo neregulă. Procurorii vasluieni au dispus ieri trimiterea în judecată a unui tânăr de 30 de ani care i-a păcălit pe poliţişti în momentul în care a fost oprit conducând în stare de ebrietate.

Vasluianul Ionuţ Faur a oferit agen­ţilor datele de identificare ale taximetristului ieşean Ionuţ Păduraru, iar poliţiştii nu au verificat prin metodele specifice corectitudinea acestora. Ponoasele le-a tras taximetristul din Iaşi, care timp de patru luni a rămas cu permisul suspendat. Potrivit anchetatorilor vasluieni, Ionuţ Faur a fost oprit pe 23 iulie 2013 de un echipaj al Poliţiei Rutiere, raza unei localităţi din judeţul vecin. Când i s-au cerut documentele, şoferul a spus că le-a uitat acasă transmiţând datele taximetristului, un prieten de-al său. Poliţiştii au acceptat datele, însă nu au cerut prin staţie şi informaţii referitoare la maşina în care se afla Faur. Ei au dispus suspendarea permisului lui Ionuţ Păduraru pentru 90 de zile, şi amendarea sa cu 1.200 de lei. Neştiind că are permisul suspendat, taximetristul ieşean a continuat să conducă în Iaşi, totul ieşind la iveală în august 2013, atunci când a fost sancţionat de poliţişti pentru o staţionare neregulamentară. Tot atunci, poliţiştii au constatat că în baza lor de date Păduraru figura ca având permisul suspendat. Au urmat patru luni de chin pentru taximetristul ieşean, care a reuşit, în cele din urmă, să demonstreze că nu era vinovat cu nimic.

Pe 23 noiembrie, Judecătoria Vaslui a anulat sancţiunea întocmită pe numele taxi­metristului. Vasluianul care i-a furat identitatea a fost trimis în judecată pentru fals. Poliţiştii spun că agenţii care l-au amendat pe taximetrist deşi nu era de faţă au respectat procedurile. „În acest caz, persoana care a dat date false privind identitatea a oferit date complete, cum ar fi numele, prenumele, numele părinţilor, strada unde locuieşte. Datele au fost verificate prin staţie. Regulamentul spune că numai în cazul în care poliţistul are suspiciuni cu privire la informaţiile primite să meargă cu persoana suspectată la o secţie de poliţie pentru o verificare completă“, a precizat Alina Tonică, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui

Comentarii