Un tată a murit din dorinţa de a-şi răzbuna fiul

vineri, 19 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Un tată a murit din dorinţa de a-şi răzbuna fiul

Un tânăr de 25 de ani din comuna Ion Neculce a fost trimis ieri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, fiind acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Vasile Mazăre a ajuns în vizorul legii după ce pe 24 mai 2012 a lovit mortal un sătean care voia să se răzbune pe el.

Potrivit rechizitoriului, în acea zi, la orele serii, fiul victimei, în vârstă de 14 ani, se juca împreună cu alţi copii pe un drum sătesc. Prin zonă a trecut o maşină Dacia în care era pasager şi Vasile Mazăre. Acesta a coborât din vehicul şi, fără un motiv întemeiat, a început să-l pălmuiască pe adolescent. Ulterior, Mazăre a plecat spre casă. Tânărul a fost ajuns din urmă de mama băiatului lovit, care la rândul ei l-a lovit pe Mazăre cu palmele.

La faţa locului a venit în scurt timp şi tatăl copilului, Petru Mihai, care i-a reproşat lui Mazăre că i-a agresat fiul. Între cei doi săteni a izbucnit un scandal, în timpul căruia Petru Mihai a intenţionat să-l lovească cu o bâtă pe Mazăre. Un martor a intervenit şi a aruncat obiectul contondent peste gard. Puş­tiul lovit iniţial a sărit gardul şi i-a adus tatălui său arma din curtea vecină. În timpul bătăii, Vasile Mazăre a reuşit să îl deposedeze pe adversar de bâtă şi l-a lovit cu aceasta, puternic, în zona capului.

„În urma loviturii, victima a căzut cu capul de carosabil şi a intrat în stare de inconştienţă. Soţia sa a sunat la 112 iar bărbatul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Acolo a fost operat, însă medicii nu au mai putut să-i salveze viaţa“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. În timpul anchetei, învinuitul a precizat că doar l-ar fi împins pe sătean şi că acesta s-ar fi dezechilibrat îna­inte de a cădea.
 

Comentarii