Unicul funcţionar care încasa taxa de cazier la Poliţie a intrat în concediu

vineri, 19 iunie 2015, 01:53
2 MIN
 Unicul funcţionar care încasa taxa de cazier la Poliţie a intrat în concediu

Un funcţionar de la Finanţe care a plecat în concediu a dat peste cap activitatea de eliberări caziere din Copou. Funcţionarul care tăia chitanţă şi încasa banii din taxa de cazier judiciar în valoare de zece lei nu a mai fost înlocuit, aşa că ieşenii sunt puşi pe drumuri să achite aceşti bani chiar la Fisc.

Până în prezent, casierul mergea şi încasa banii la sediul din Copou de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, ca oamenii să nu mai facă un drum la Finanţe sau la un oficiu poştal. “Pe uşă este un anunţ conform căruia nu se pot elibera pe loc chitanţe, iar explicaţia este cea a lipsei de personal. Ar avea nevoie de un singur om şi ar rezolva problema. Chiar aşa de greu este să găsească un om? Suntem puşi să alergăm pe căldura aceasta de la centrul de eliberare a cazierului, la Oficiul Poştal din Copou, unde este o coadă infernală, apoi la Trezorerie, unde iar avem de aşteptat. Este o bătaie de joc faţă de noi”, a precizat un ieşean, ieri-dimineaţă.

Reprezentanţii IPJ au venit cu precizări, spunând că ei nu au atribuţii de încasare a banilor iar degringolada va mai persista încă două săptămâni. “IPJ Iaşi informează faptul că, în perioada 16 iunie – 30 iunie 2015, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi nu mai poate asigura prezenţa unui casier la ghişeul de eliberare a cazierului judiciar de la sediul IPJ Iaşi. Astfel, persoanele pot achita în prealabil această taxă la orice oficiu poştal, la sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice sau prin virament bancar, în contul RO31TREZ46620330108XXX”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Pe lângă această taxă, cei care vor cazier mai trebuie să cumpere şi un timbru fiscal în valoare de doi lei, care poate fi cumpărat de la oficiile poştale, şi care trebuie prezentat la ghişeul de caziere.

 

 
 
 

Comentarii