UPDATE Accident cu 11 răniţi, la Braşov. Şoferul care a provocat accidentul, în comă

joi, 30 ianuarie 2014, 11:06
2 MIN
 UPDATE Accident cu 11 răniţi, la Braşov. Şoferul care a provocat accidentul, în comă

Şoferul care a provocat accidentul în urma căruia au fost rănite 11 persoane, la ieşirea din Braşov spre Cristian, este în comă şi a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, ceilalţi zece răniţi suferind diverse politraumatisme care nu le pun viaţa în pericol.

Potrivit şefului Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Braşov, dr. Cristina Vecerdi, şoferul autoturismului implicat în accidentul produs pe DN 73, pe Şoseaua Cristinaului, a ajuns în comă la spital, în stare foarte gravă, fiind internat la secţia de terapie intensivă.

"Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic foarte severe. Este inconştient, a fost intubat şi se află acum la terapie intensivă“, a spus dr. Vecerdi.

Ceilalţi zece răniţi care au ajuns la spital au suferit diverse traumatisme, care nu le pun viaţa în pericol.

"Ceilalţi zece pacienţi nu au leziuni grave care să le pună viaţa în pericol. Trei dintre ei au traumatisme cranio-cerebrale minore şi trebuie să facem investigaţii amănunţite în cazul lor. În rest, au suferit diverse contuzii, traumatisme la membre sau torace şi sunt în investigaţii", a mai spus şefa UPU Braşov.

Accidentul s-a petrecut joi dimineaţă, la ora 7.35, după ce un şofer de 30 de ani din Braşov, care conducea un autoturism Opel pe DN73, dinspre Râşnov spre Braşov, nu a adaptat viteza la condiţiile la drum, carosabilul fiind ud, şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz în care se aflau 12 pasageri.

În urma impactului, 11 persoane au fost rănite, iar ambii şoferi au rămas încarceraţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov intervenind cu două echipaje de descarcerare pentru a-i socate din maşini, cu două echipaje SMURD şi partru ambulanţe, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Şoferul autoturismului se afla singur în maşină, iar în microbuz se aflau 12 pasageri, aceştia fiind muncitori la o firmă din Râşnov. (Mediafax)

Comentarii