Va fi reintrodus sensul giratoriu de la Gara Internaţională

vineri, 21 august 2015, 01:57
1 MIN
 Va fi reintrodus sensul giratoriu de la Gara Internaţională

Au fost ieşeni care s-au plâns că nu au unde întoarce după ce ies din pasajul de sub calea ferată (Galata) şi vor să meargă spre Podul de Piatră.

Municipalitatea vrea să reintroducă sensul giratoriu care a existat până recent în zona Gării Internaţionale. Demersul vine în urma unor sesizări ale ieşenilor.

Principala problemă identificată după scoaterea sensului giratoriu constă în faptul că şoferii care circulă zilnic pe sub pasajul de cale ferată dinspre Galata sunt obligaţi să facă viraj la dreapta, iar dacă vor să întoarcă spre Podul de Piatră trebuie să înconjoare prin Cantemir.

„De ce nu se pune semaforul înapoi la ieşirea de sub pasajul Galata, să pot merge spre Podul de Piatră, nu să înconjur şi să stau în trafic mult timp aiurea?“, a arătat un ieşean într-o sesizare trimisă municipalităţii.

Întrebat pe acest subiect, primarul interimar Mihai Chirica a precizat ieri că a avut loc deja o discuţie în Comisia de circulaţie şi s-a decis reintroducerea temporară a sensului giratoriu. „Într-adevăr, până la finalizarea lucrărilor de semaforizare prin care dorim să vedem cum vom întoarce acolo, pentru că nu poţi întoarce în intersecţie, vom redesena într-o manieră provizorie, cu prioritate pentru circulaţia tramvaielor, sensul giratoriu care să permită întoarcerea către Podul de Piatră“, a spus Chirica. Sensul giratoriu a fost dezafectat după ce a fost reluată circulaţia tramvaielor de pe traseul 11.

Comentarii