VIDEO Și delfinii simt durere: Trista procesiune funerară a unui pui de delfin mort

vineri, 01 august 2014, 19:43
2 MIN
 VIDEO Și delfinii simt durere: Trista procesiune funerară a unui pui de delfin mort

Pasagerii aflați pe puntea unui catamaran au trăit o experiență uimitoare când au văzut în apele mării ceva asemănător unei procesiuni funerare a delfinilor, informează vineri ziarul spaniol ABC.

Un videoclip postat pe interesantul blog ‘Meridianos’ arată cum pasagerii asistă la un spectacol incredibil: mai mulți delfini își iau rămas bun de la un pui mort pe care mama lui în duce în spate. Compania specializată în observarea delfinilor în largul mării, Dolphin Saphari, a localizat mai multe exemplare de delfini mulari, una din speciile cele mai cunoscute. Când s-au apropiat au văzut un lucru ieșit din comun: o femelă își transporta pe aripa dorsală puiul mort.

Căpitanul, Dave Anderson, a declarat că este pentru prima dată în 20 de ani de experiență când vede cum o mamă refuză să-și abandoneze puiul mort și înoată cu el în spate, însoțită de ceilalți membrii ai grupului de delfini. Puiul pare să fi murit de mai multe zile și totuși mama îl duce în spate și evită să se scufunde, ca și cum puiul ar mai fi putut să respire.

Nu este însă singura imagine emoționantă postată pe acest web, unde a fost difuzat un videoclip cu un pui de leu de mare care s-a urcat pe puntea unui iaht și a făcut o mică siestă pe genunchii unui pasager. De data aceasta însă imaginile sunt triste. După mai multe ore, o altă ambarcațiune s-a întâlnit cu trista procesiune funerară și a observat-o pe femelă înotând în continuare cu puiul de care îi era greu să se despartă. (Agerpres)

Comentarii