VIDEO&FOTO: Şapte persoane la spital în urma accidentelor din timpul furtunii

vineri, 10 iulie 2015, 01:59
2 MIN

Şapte persoane au ajuns la spital în timpul furtunii de ieri la amiază, în urma a două accidente rutiere care au avut loc pe şoseaua de centură a municipiului şi pe drumul european, la Antibiotice.

Primul accident a avut loc în jurul orei 16.45, iar al doilea după numai 20 de minute. Accidentul produs pe şoseaua de centură a avut loc la mijlocul distanţei dintre podul peste calea ferată şi sensul giratoriu de la Uricani.

Do­uă autoturisme, un Renault Megan şi un Volkswagen plin cu pasageri, s-au ciocnit din cauza vitezei şi a ploii abundente. Potrivit poliţiştilor, şo­ferul autoturismului Renault circula cu viteză dinspre Uricani, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, izbindu-se de Volkswagen. După impactul violent, autoturismul Re­nault a părăsit carosabilul şi a ieşit în decor.

Cel mai probabil, acest autoturism s-a rotit şi apoi s-a izbit de Volkswagen, deoarece maşina a suferit avarii în partea din spate, iar a doua maşină, frontal. În urma accidentului, cinci persoane au ajuns la spital, două dintre ele fiind scoase dintre fiare cu ajutorul pompierilor de la descarcerare.

„Din primele cercetări se pare că accidentul a avut loc pe fondul vitezei şi a caro­sabilului ud. Unul dintre autotu­risme a pătruns pe contrasens din cauza vitezei şi a carosabilului umed. Ambii şoferi au fost testaţi cu alcooltestul şi nu consumaseră alcool. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Mădălin Ţă­ranu, purtător de cuvînt al Poliţiei.

Al doilea accident a avut loc în apropiere de Antibiotice, cînd şoferul unei autoutilitare care circula dinspre Iaşi către Leţcani a intenţionat să întoarcă fără să se asigure, moment în care a fost lovit în lateral de un Volkswagen.

Doi tineri aflaţi în Volkswagen au fost răniţi uşor, la fel şi şoferul în vîrstă de 79 de ani, care se afla la volanul autoutilitarei Fiat.
 

Comentarii