Violatorii din Văleni revin la Iaşi în septembrie. Nu se ştie încă unde vor fi judecaţi

sâmbătă, 01 august 2015, 01:55
2 MIN
 Violatorii din Văleni revin la Iaşi în septembrie. Nu se ştie încă unde vor fi judecaţi

 Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au stabilit pentru 2 septembrie termenul la care vor judeca cererea de strămutare formulată de trei dintre violatorii de la Văleni, judeţul Vaslui. Atunci, magistraţii ieşeni ar putea decide ca dosarul să fie judecat chiar în municipiul nostru, existând posibilitatea ca acesta să ajungă şi la Hârlău, Paşcani sau Răducăneni.

Avocatul ieşean Bogdan Luca a explicat motivele pentru care s-a cerut strămutarea. “Este introdusă o cerere de către mine şi doamna avocat Butnariu. În condiţiile în care există o presiune media foarte mare asupra celor din Judecătoria Vaslui, asupra celor din Parchetul de la Vaslui, în condiţiile în care procurorii sunt cercetaţi disciplinar, cred că atitudinea cea mai corectă este aceea ca judecata să fie facută de o altă instanţă care are aceeaşi competenţă ”, a precizat Bogdan Luca.
 
În schimb, contactată telefonic, avocata Elena Butnariu a refuzat dialogul cu reporterii invocând că este “la gospodăria de la ţară şi nu are timp de risipit”. Pe fond, la Judecătoria Vaslui, următorul termen de judecată va avea loc pe 14 august, atunci când va continua cercetarea judecătorească. Avocatul Bogdan Luca a precizat că “există posibilitatea” ca la acel termen să solicite amânarea procesului până ce va fi soluţionată cererea de strămutare.
În cazul în care dosarul va fi strămutat, judecarea acestuia să fie prelungită, fiind puţin probabil ca până la finele anului să existe o condamnare definitivă în acest caz. Ulterior primei sentinţe, inculpaţii, dar şi Parchetul sau victima, vor mai avea posibilitatea de a ataca soluţia cu apel, ceea ce ar duce procesul la Curtea de Apel Iaşi.
 
 

Comentarii