Vocile Americii

marți, 26 martie 2013, 02:50
3 MIN
 Vocile Americii

Principala noastră problemă cu rubrica asta e nu ce să scriem, ci despre cine: subiecte există atât de multe, încât ne-ar trebui 48 de ore pe zi doar să ne hotărâm. Ar fi o variantă, să facem bileţele cu nume puse într-o căciulă, dar am pierde multe luni meşterind bileţelele şi am avea nevoie de o căciulă cât un balon cu aer cald, în care să încapă.

De-aia, deseori intrăm pe Wikipedia, la îndemâna oricui, şi ne uităm la calendar, la naşteri şi decese (cum făceau românii, demult, cu mica publicitate din România Liberă, când puricau anunţurile, să vadă cine a murit şi cine vinde palton de blană). Imposibil să nu sară în ochi măcar un nume, iar asta rezolvă parţial problema alegerii. Parţial, fiindcă sunt zile cu multe nume, aşadar suntem nevoiţi să trecem (cu regret) peste unele aniversări şi comemorări, promiţându-ne că vom reveni, pentru a da cititorilor tot ce merită.

Pentru azi, de exemplu, am remarcat două evenimente fericite, cu lumânări, chef şi daruri. Primul, cronologic vorbind, e legat de Diana Ross, care împlineşte 69 de ani. Imposibil să n-o cunoaşteţi, atât din activitatea în celebrul trio feminin "The Supremes" (alături de Mary Wilson şi Florence Ballard), cel mai de succes proiect al casei Motown, cât şi dintr-o carieră solo care pre mulţi a inspirat (chiar şi pe Michael Jackson, zic unii). Despre viaţa şi activitatea Dianei Ross s-au scris multe, n-avem ce adăuga, aşadar mai bine să pornim muzica!

 "You Can’t Hurry Love" a fost preluată şi de Phil Collins, pe albumul solo "Hello, I Must Be Going!":

 

Sau alte piese, pe care sigur le ştiaţi: 

 Tot astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere (65 de anişori) posesorul altei voci, din altă zonă a muzicii. O voce la fel de celebră, ieşită dintr-o gură la fel de celebră şi prin dimensiuni: cea a lui Steven Victor Tallarico (mai cunoscut în lumea rockului drept Steven Tyler), solistul unei trupe care nu trebuie prezentată, fiindcă o ştiu toţi, de la rockerii bătrâni, care o ascultau în anii ’70, la copiii şi nepoţii lor, care ascultă, astăzi, piesele noi şi le danseasză prin cluburi (pe lângă ei, fanii hip-hop din anii ’80, care au beneficiat de o celebră piesă a formaţiei cântată împreună cu Run D.M.C.): Aerosmith!

 "Walk This Way", Aerosmith, apoi aceeaşi piesă în varianta cu Run D.M.C.:

 

Iată şi "I Don’t Wanna Miss A Thing", de pe coloana sonoră a filmului din 1998 "Armageddon", în care joacă şi fiica solistului, Liv Tyler:

 

Aceeaşi Liv (cunoscută din "Stăpânul Inelelor", dar mai mult ne-a plăcut în filmul "Stealing Beauty" – merită urmărit!) a mai apărut în clipuri ale trupei Aerosmith, dar tăticul Steven nu poate fi acuzat că şi-a promovat fiica pe ochi frumoşi, fiindcă ea nu are doar ochii frumoşi, ci şi restul! Vizionare plăcută şi călduroasă! 

 

Comentarii