Vosganian îi cere premierului lista cu investiţiile din Moldova

vineri, 15 ianuarie 2016, 20:40
1 MIN
 Vosganian îi cere premierului lista cu investiţiile din Moldova

Liderul ALDE Iaşi, senatorul Varujan Vosga­nian, solicită Gu­vernului să prezinte lista de in­vestiţii pentru regiunea Moldo­vei. Acesta a declarat ieri că va trimite o scrisoare în acest sens către Executiv ca proiectele să fie făcute publice săptămâna viitoa­re.

„Aş vrea ca 24 ianuarie să nu fie doar o zi festivă, ci să fie sem­nul unui nou început. So­licit primului ministru, Dacian Cioloş, să ne prezinte o situaţie cu finanţările pe Moldova în care să se treacă ceea ce se fi­nanţează direct prin bugetul de stat, prin proiecte europene şi prin bugetele locale. În acelaşi timp să fie incluse şi proiectele pe anii următori“, a spus Vos­ganian.

El a adăugat că dacă premierul sau un reprezentant al Executivului nu va prezenta această situaţie, atunci va cere o audienţă la Cioloş, alături de alţi parlamentari şi şefi ai autori­tăţilor locale. În ceea ce priveşte alegerile locale din acest an, Vosganian a precizat că ALDE îşi propune la Iaşi o ţintă electorală de 10% şi a subliniat că partidul va nominaliza un candidat la Primăria Iaşi după o cerce­tare sociologică.

Comentarii