Vrei să sari cu paraşuta? Trebuie să plăteşti 140 euro!

vineri, 28 iunie 2013, 15:05
2 MIN
 Vrei să sari cu paraşuta? Trebuie să plăteşti 140 euro!

Doritorii de adrenalină vor putea efectua salturi cu paraşuta pe 6 şi 7 iulie.

Ieşenii căutători de adrenalină şi frumos sunt aşteptaţi pe 6 şi 7 iulie la un eveniment inedit, aflat la prima ediţie, organizat în parteneriat de Cafeneaua Maideyi şi Aerodromul „Alexandru Matei”. Pe parcursul celor două zile, la Aerodrom vor avea loc salturi cu paraşuta, concerte de muzică pop, rock şi de club, spectacole de teatru şi expoziţii cu vânzare de picturi, caricaturi şi de obiecte confecţionate manual.

„Salturile se vor efectua de la o altitudine de aproximativ 3000 de metri din avioane de tip AN2 sau GA8. Doritorii de senzaţii tari vor fi însoţiţi pe parcursul saltului de un instructor calificat. În prealabil, fiecare participant va fi instruit individual în legătură cu aparatul de zbor, echipamentul folosit şi manevrele din timpul saltului. Instruirea durează 30-60 minute. Saltul propriu-zis are două etape: una de cădere liberă de câteva zeci de secunde şi o a doua de circa 5 minute, de cădere cu paraşuta deschisă. Voucherele pentru salturi pot fi achiziţionate de la Cafeneaua Maideyi, zilnic, între orele 08,00 şi 00,00. Costul unui salt este 140 de euro”, detaliază organizatorii.
Derulat sub genericul HANGARIADA, evenimentul se adresează celor dornici să-şi petreacă sfârşiturile de săptămână într-o manieră neconvenţională. Ideea susţinerii acestuia a apărut ca urmare a succesului de care s-au bucurat în rândul ieşenilor Zilele Porţilor Deschise la Aerodrom, desfăşurate pe 1 şi 2 iunie.
„HANGARIADA înseamnă concerte live şi piese de teatru (pe 6 iulie se va juca spectacolul „Freelancer”, iar pe 7 iulie „Elevator” – n.r.) ce vor promova, totodată, activităţile aeronautice, în mod special paraşutismul, întregul weekend fiind dedicat iubitorilor acestui sport. HANGARIADA va fi spaţiul în care toţi cei care vor veni se vor simţi liberi, spaţiul oamenilor cu deschidere spre frumos, spre artă, care au o minte «desluşită» şi idei revigorante. HANGARIADA înseamnă lupta împotriva convenţionalului promovat ca valoare fixă, ca standard, ca reper”, a adăugat Alexandra Maftei, reponsabil promovare Cafeneaua Maideyi.

 

Comentarii