Whisky contra Vodka la Marseille

luni, 13 iunie 2016, 01:43
3 MIN
 Whisky contra Vodka  la Marseille

 

Suporterii ruşi şi englezi, beţi turtă, s-au bătut ca chiorii înaintea meciului
 
Şapte persoane au fost reţinute în Marseille, vineri noapte, după ce sute de suporteri au declanşat o nouă serie de confruntări, în condiţiile în care incidente similare s-au înregistrat şi cu o seară în urmă. Incidentele au avut loc în zona vechiului port, unde s-au regrupat sutele de suporteri, majoritatea englezi, care s-au bătut cu o seară înainte cu suporteri francezi şi forţe de ordine locale. Nimeni nu a fost grav rănit, însă riscul de noi confruntări între suporteri este ridicat în condiţiile desfăşurării meciului de sâmbătă seara dintre Anglia şi Rusia din cadrul campionatului Euro 2016. Poliţia a fost nevoită să intervină şi de această dată, a doua seară la rând, "pentru a despărţi suporterii ruşi de cei britanici", potrivit şefului poliţiei locale, Laurent Nunez, folosind gaze lacrimogene după ce unii suporteri au început să arunce cu pietre în forţele de ordine. Un francez de 30 de ani, arestat joi noapte şi suspectat de furtul unui tricou al echipei naţionale a Angliei, va fi judecat pentru "furt comis cu violenţă", potrivit parchetului. Un englez de 24 de ani, arestat tot joi noapte, a fost eliberat, fără a fi depuse acuzaţii pe numele său. 
Înaintea meciului, 31 de suporteri au fost răniţi, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marseille, notează publicaţia locală La Provence. Prefectul de  Marseille, Stephane Bouillon, a spus că peste 230 de brigăzi de pompieri marini au fost desfăşurate în mod specific pentru Euro 2016, în plus faţă de cele 360 uzuale. Ei au avut, de asemenea, sprijinul a 17 ambulanţe de urgenţă. Potrivit cotidianului The Sun, ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi arme artizanale şi au atacat în stil militar  suporterii Angliei care consumau alcool la terase. Poliţia franceză a folosit, din nou, gaze lacrimogene pentru a face faţă violenţelor din partea veche a oraşului. Incidentele au continuat şi în stadion, la finalul partidei, atunci când galeria Rusiei a intrat peste cea a Angliei. Un video şocant oferit de ESPN arată cum măsurile de securitate ale poliţiei franceze nu au fost suficiente şi un fan rus a intrat cu un pistol de semnalizare pe stadion.  Suporterul rus a tras cu acest pistol şi a trimis o torţă peste întreg stadionul, direct în mijlocul galeriei Angliei.
UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară şi anchetează evenimentele de la meciul Anglia – Rusia în vederea luării măsurilor care se impun, însă oficialii forului continental au precizat că nu pot exclude Rusia sau Anglia de la Campionatul European deoarece ceea ce se întâmplă în afara stadioanelor nu intră sub incidenţa UEFA.
 

Comentarii