Zâmbind la minus 9 grade

luni, 05 decembrie 2016, 02:43
4 MIN
 Zâmbind la  minus 9 grade

 CSM Politehnica a făcut sâmbătă, contra Concordiei, poate cel mai bun meci din actualul sezon

 
 
Fotbalul ieşean continuă să respire, deşi a nu mai primit de muuult timp “oxigen” de la “doctorii” care i-au promis că va avea grijă de el! CSM Politehnica a trecut sâmbătă cu 1-0 de Concordia Chiajna şi a pus trei puncte în faţa ilfovenilor, care se află pe loc de baraj. Neomiţând prestaţia modestă a adversarului, succesul Iaşului trebuie apreciat nu numai datorită manierei frumoase de exprimare ci şi pentru că a fost obţinut într-un context extrem de dificil: concretizarea promisiunilor de stabilizare financiară se lasă în continuare aşteptate, starea vremii a fost potrivnică fotbalului (ger, un termometru de la nivelul solului arătând -9 grade, vânt puternic), absenţe multiple, care l-au silit pe Neagoe să titularizeze un junior, irosirea rapidă a unei schimbări, după accidentarea lui Bosoi, contractura musculară suferită de Cristea în minutul 68, terenul prost. În ciuda stării suprafeţei de joc, CSM a construit, a combinat frumos, a deschis jocul, şi-a creat ocazii, fiind o cu totul altă echipă faţă de cea care a jucat, o perioadă lungă, vorba lui Hagi, numai “lungă şi pe-a doua”. Faptul că mijlocul a funcţionat, în sfârşit, la cote mai aproape de aşteptări, asta datorită în primul rând lui Gheorghe şi Böle, s-a văzut din plin în randamentul lui Cristea, care a suferit mult în acest sezon, nefiind pus în valoare. Deşi a fost susţinut palid de Moldovan, încă prea crud, Andrei Cristea a profitat de faptul că, în sfârşit, a primit mingi utile, a înscris golul decisiv, fiind aproape de a marca în alte rânduri, Neluţ Roşu, Drăghia şi Tincu parând in extremis alte încercări interesante ale atacantului care a fost determinant de multe ori pentru echipele ieşene, Politehnica ori CSMS. Cu mijlocul la turaţie bună, cu un vârf în formă, CSM a avut cifre ofensive incredibile dacă ţinem cont de “zgârcenia” cu care obişnuise: 13 şuturi, opt pe poartă şi opt ocazii notabile de gol! Dacă mai amintim şi că defensiva a funcţionat aproape fără greşeală, Concordia având o singură ocazie, dintr-o lovitură liberă, iar raportul cornerelor a fost 4-0, avem explicaţia faptului că scorul a părut mult prea blând, spusele antrenorului oaspeţilor, Emil Ursu, care a afirmat că egalul ar fi fost echitabil, stârnind zâmbete.
CSM nu trebuie să savureze prea mult al doilea succes consecutiv pe teren propriu. Indiferent de cum va fi tratată, indiferent de ce se va întâmpla cu echipa, pentru a termina anul cu fruntea sus trupa lui Neagoe are nevoie de o mobilizare maximă înaintea sprintului de foc care o aşteaptă, în care va avea trei dueluri extrem de dificile în nouă zile: sâmbătă, la Botoşani, marţea viitoare, în Cupă, la Cluj, contra CFR şi duminica viitoare, în Copou, cu Dinamo.
 
 
CSM-catalog
 
Grahovac (6,5) – confirmă că s-a întors total schimbat în bine după intervenţia din Serbia; a respins două şuturi cu grad relativ scăzut de periculozitate şi a avut o intervenţie esenţială în minutul 88, la lovitura liberă executată de Costin.
Bosoi (6) – start bun, în care a confirmat că merita mai mult credit şi în trecut; din păcate, s-a accidentat repede.
Mihalache (6,5) – de la plecarea lui Napoli a redevenit… Mihalache.
Frăsinescu (6,5) – şi la el se simte o creştere evidentă.
Sato (6) – compensează unele carenţe cu o disponibilitate la efort peste medie.
Ciucur (5,5) – puţine ieşiri din rutină, pasă bună spre Gheorghe la faza premergătoare golului.
Creţu (5,5) – sub nivelul ultimelor runde.
Gheorghe (6,5) – o primă repriză foarte bună, în care a dat şi o pasă decisivă, şi-a mai pierdut din inspiraţie pe final.
Böle (6,5) – activ, a trimis trei şuturi periculoase.
Moldovan (5) – trădat de lipsa de experienţă.
Cristea (7) – pus, de această dată, în valoare, a tras echipa după el, a marcat golul decisiv, a trimis alte trei şuturi periculoase pe poartă.
Voicu (5) – intrat neîncăzlit, a avut o evoluţie sub nivelul aşteptat.
Boiciuc (5,5) – a alergat mult, însă fără prea multă ordine; a apărut o dată la finalizare, în minutul 75.
Ţigănaşu (5,5) – a intrat mai greu în meci.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii