Zi decisivă pentru doctoriţa Dorobăţ. Află dacă mai rămâne şefă la Infecţioase

marți, 07 iulie 2015, 02:00
1 MIN
 Zi decisivă pentru doctoriţa Dorobăţ. Află dacă mai rămâne şefă la Infecţioase

Managerul Spitalului de Infecţioase află astăzi dacă va fi sau nu demisă din funcţie, la cererea procurorilor.

Doctoriţa Carmen Dorobăţ, judecată într-un proces de corupţie aflat pe rolul Tribu­nalului Iaşi, află astăzi dacă va mai putea să îşi exercite funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase din municipiu. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis, în primă instanţă, să-i interzică acest drept controversatei doctoriţe ieşene, la cererea procurorilor DNA, însă decizia a fost contestată de apărătorii lui Carmen Dorobăţ.

Dacă decizia luată pe fond de Tribunal va fi menţinută, me­dicul acuzat că lua mită de la studenţi pentru a-i promova la examene nu va mai avea dreptul să conducă unitatea sanitară. De altfel, imediat după ce a fost eliberată din arest la do­miciliu, Dorobăţ s-a încăpă­ţâ­nat să se întoarcă la şefia Spi­talului de Boli Infecţioase, în ciuda faptului că avea interdicţie de se întâlni cu o serie de angajaţi.

Carmen Dorobăţ este acuzată de luare de mită şi complicitate la luare de mită după ce, alături de soţul ei, Gheorghe, ar fi luat bani de la studenţi ai UMF Iaşi pentru a-i promova la examene. O parte din mită ar fi fost luată de Dorobăţ chiar în biroul de la Boli Infecţioase, pe care doctoriţa vrea acum cu obstinenţă să-l păstreze.
 

Comentarii