Ziua Tineretului, sărbătorită de Episcopia Catolică la Frumoasa

marți, 02 mai 2017, 09:00
1 MIN
 Ziua Tineretului, sărbătorită de Episcopia Catolică la Frumoasa

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă organzarea în ziua de 6 mai a evenimentului Ziua Tineretului la Frumoasa. Această întâlnire a tinerilor a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie şi va avea ca temă „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic“. 

Reprezentanţii Episcopiei spun că exemplul Sfintei Fecioare Maria va inspira şi temele pentru următorii ani, în 2018 fiind „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu“, iar pentru 2019 va fi „Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântului tău“, acest itinerar spiritual fiind propus de însuşi Papa Francisc. „Tema pentru Ziua Tineretului de la Frumoasa evidenţiază alegerea lui Dumnezeu de a «privi la smerenia slujitoarei sale», la Maria din Nazaret, pe care o cheamă să devină mamă Mântuitorului şi, astfel, să conclureze la opera de mântuire a oamenilor.

Harul lui Dumnezeu este acela care dă un sens profund vieţii şi îi conferă împlinire“, au spus reprezentanţii Episcopiei. Celebrarea Zilei Tineretului de la Frumoasa are menirea de a-i ajuta pe tineri, după cum precizează clericii, să descopere frumuseţea vieţii şi este o pregătire pentru Sindoul cu tineri şi pentru tineri pe care doreşte să îl facă Papa Francisc.  

Comentarii