Angajatii municipalitatii vor primi din nou sporul de antena

Subtitlu

luni, 06 iulie 2009, 23:41
2 MIN
 Angajatii municipalitatii vor primi din nou sporul de antena

Banii publici au lipici la angajatii Primariei. Functionarii vor primi din nou spor de antena. Bonusul de 10% a fost pierdut in urma cu citeva luni. Studiile facute in prima parte a anului au aratat ca efectele statiilor de emisie – receptie din zona se inscriu in valorile normale. Acum insa, studiile au fost refacute, iar angajatii au rasuflat usurati. Efectele depasesc pragul impus de legislatie si se poate acorda in continuare sporul de 10%, aplicat la salariul de baza.

Bonusul la salariu va intra in vigoare cu data de 1 iulie. Astfel, angajatii au fost privati de 10% din salariu pentru doar doua luni. Din cei aproximativ 750 de angajati ai municipalitatii, vor primi sporul de antena in jur de 400, adica toate persoanele care lucreaza in Palatul Roznovanu. "Au aparut modificari ale valorilor. Am considerat ca nu este corect ca toate institutiile din jur sa beneficieze de acest spor, iar noi nu. Acum trebuie ca referatul facut pe baza studiului sa fie aprobat de conducere", a declarat Gabriela Chisalita, lider de sindicat al angajatilor din Primarie.

Angajatii municipalitatii primesc sporul de antena din 2006. Atunci s-au facut primele masuratori de catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii. Valorile scoase in evidenta de masuratori au condus la acordarea sporului de antena, de 10% din salariul de baza. Studiile trebuie insa realizate periodic pentru a justifica in continuare acordarea bonusului financiar.

Anul acesta, in primavara, municipalitatea a lucrat cu Institutul de Sanatate Publica. Masuratorile au provocat insa nemultumire intre inspectorii Primariei pentru ca nu mai erau peste limita prevazuta de lege. Explicatia ar fi ca o parte din statiile de emisie-receptie au fost mutate.

"In luna iunie a venit o adresa de la Directia Tehnica precum ca mai multe compartimente de la aceasta directie au 15 statii de emisie-receptie. Atunci am repetat masuratorile. Am lucrat acum cu Societatea Nationala de Radiocomunicatii. Cu Institutul de Sanatate Publica a costat 780 lei studiul, iar cu Societatea Nationala de Radiocomunicatii, 483 lei. Valorile au fost peste cele prevazute in lege", a povestit Dorel Prisacaru, inspector in cadrul Biroului Protectia Muncii, Sanatate si Securitate in Munca, din cadrul Primariei.

Comentarii