UPDATE: Astarastoae: Nu vad ce putea sa realizeze parlamentarul Ciuhodaru in consilierea ministrului

joi, 12 ianuarie 2012, 11:09
3 MIN
 UPDATE: Astarastoae: Nu vad ce putea sa realizeze parlamentarul Ciuhodaru in consilierea ministrului

"Este decizia ministrului, nu pot sa spun ca ma deranjeaza, nu vad cam ce putea sa realizeze parlamentarul Ciuhodaru consiliindu-l pe ministru", a spus, joi, la iesirea din Ministerul Sanatatii, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.

El a precizat ca din surse absolut sigure poate spune ca pe doctorul Vasile Cepoi nu l-a recomandat Ciuhodaru pentru functia de secretar de stat.

"Pe doctorul Vasile Cepoi nu l-a recomandat Ciuhodaru. Nu stiu cine l-a recomandat pe Andrei Georgescu, dar pe Cepoi nu l-a recomandat Ciuhodraru", a mai spus presedintele CMR.

Intrebat din nou cum comenteaza decizia ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau, de a-l demite pe Tudor Ciuhodaru, presedintele CRM a reafirmat ca este "o decizie foarte buna".

Astarastoae a mai spus ca Ciuhodaru ar putea fi consultat atunci cand Ministerul Sanatatii va lucra la un proiect de lege privind reducerea consumului de etnobotanice, a violentei si a consumului de alcool.

 Astarastoae: Regret ca nu l-am invatat pe Tudor Ciuhodaru "bioetica"

 Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a declarat, joi, ca regreta faptul ca noul consilier onorific in Ministerul Sanatatii, Tudor Ciuhodaru, a facut doctoratul cu el si nu l-a invatat si "bioetica".

Vasile Astarastoae a venit, joi dimineata, la Ministerul Sanatatii, el declarand ca noul proiect de lege trebuie dezbatut cu profesionistii sistemului, iar pentru o prima intalnire el vine cu buna-credinta.

"Vin cu buna credinta in minister si sper sa facem o lege buna. Vreau sa discutam toate aspectele pe care astazi nu le avem elucidate", a spus presedintele CMR.

Intrebat cum comenteaza numirea medicului Tudor Ciuhodaru in functia de consilierul onorific la Ministerul Sanatatii, Vasile Astarastoae a spus ca regreta ca nu l-a invatat ce este "bioetica".

La Ministerul Sanatatii au loc consultari cu organizatiile profesionale ale medicilor, farmacistilor si asistentilor medicali in cazul proiectului Legii sanatatii.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania a fost indrumatorul lui Tudor Ciuhodaru la doctorat. Teza de doctorat sustinuta de Ciuhodaru in 2010, in dezbatere publica, a fost "Pacientul suicidar in serviciul de urgenta".

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR si numit, marti, consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, a venit, miercuri, la Guvern si i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi ca facand parte din echipa care va lucra la legea privind sanatatea si serviciile de urgenta.

Premierul a semnat deciziile de numire de numire a lui Andrei Georgescu si Vasile Cepoi in functiile de subsecretar si, respectiv, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Noul secretar de stat va coordona in mod direct, alaturi de ministru, procesul de reforma in sistemul de sanatate.

Raed Arafat a demisionat, marti, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Arafat a declarat ca a demisionat din functia de subsecretar de stat pentru ca iesind din Ministeul Sanatatii va putea apara mai bine sistemul de urgenta, precizand ca nu poate intra in polemici cu nimeni pe aspecte care necesita discutii tehnice.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, declara, marti, ca regreta faptul ca seful statului, in loc sa fie moderator, a intervenit si a generat demisia lui Raed Arafat, precizand ca spera ca in locul acestuia "sa nu vina un saltimbanc, un clovn".

"Raed Arafat este un profesionist care a realizat un proiect si pe care l-a dus pana la capat, dar a carui voce nu a mai fost ascultata, desi el este cel care a creat un sistem integrat de urgenta care functioneaza foarte bine in Romania", a spus profesorul Vasile Astarastoae.

El a adaugat ca noua lege a sanatatii trebuie discutata nu o luna – doua, ci mai mult si ca trebuie evaluat si impactul acesteia asupra populatiei. (Mediafax)

Comentarii