Doua pizzerii amendate de OPC

marți, 21 octombrie 2008, 22:59
1 MIN
 Doua pizzerii amendate de OPC

Pizzeria Dopo Poco a fost amendata cu 2.000 lei de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC). "Produsele salam vinatoresc Gastro, sunculita taraneasca si cirnatii, utilizate la prepararea produsului finit, pizza s-au gasit in spatii frigorifice fara a avea trecute pe etichete toate datele de identificare-caracterizare, respectiv denumirea produs, producatorul, termenul de valabilitate, starea termica si conditiile de depozitare", a declarat inspectorul-sef adjunct Dana Hanghicel, de la OJPC Iasi.

Reprezentantii pizzeriei spun ca preparatele sint in termenul de valabilitate, conform normelor in vigoare. "Am stat de vorba cu seful si mi-a zis ca batonul de salam avea pe eticheta toate elementele de identificare, numai ca fusese feliat anterior. Feliile urmau sa intre efectiv in productie in aproximativ jumatate de ora. Nu puteam sa etichetam fiecare felie", a comentat Andrei Nicola, reprezentantul Dopo Poco.

Pentru abateri similare a fost sanctionata contraventional si Pizzeria Lee’s, cu 2.000 lei. "In urma controlului s-a constatat ca produsele cotlet de porc si pulpe inferioare de pui nu aveau trecute pe eticheta produsului toate datele referitoare la denumirea produsului si a producatorului si conditiile de pastrare", a conchis Hanghicel.

Comentarii