Gospodina contracost

miercuri, 29 iunie 2005, 23:00
2 MIN
 Gospodina contracost

Daca vreti sa aveti camara plina si nu aveti timp pentru compoturi si
dulceturi sau nu vreti sa va murdariti pe miini, puteti apela la gospodinele
„profesioniste”, care va fac la comanda si contracost orice reteta, ca la
mama acasa. Camelia Budau, absolventa de Arte Plastice si pensionata
pe caz de boala, s-a gindit ca din munca nu cad miinile nimanui si ca
aceste indeletniciri de sezon pot fi o sursa de crestere a bugetului familiei.
„Am dat anunt in ziar pentru ca m-am gindit ca aceasta este o posibilitate
de a-mi acoperi necesitatile financiare si pentru ca, acum, fiica mea care
are 13 ani este in vacanta si ma poate ajuta in gospodarie. Nu intentionez
sa ma imbogatesc din asta, pur si simplu doresc sa cistig citiva bani in plus
pentru ca si eu si mama mea avem nevoie de tratamente foarte
costisitoare, pe care abia le acoperim din venituri”, a spus Camelia Budau.
In aceasta afacere, ea a pornit inarmata cu aproape 2.000 de retete
culinare, de la compoturi gemuri, dulceturi si conserve pina la prajituri si
mincaruri diverse, adunate in multi ani de pasiune pentru bucatarie. „Foarte
multe retete le am de la mama mea, acum in virsta de 82 de ani, care a
facut, in tinerete, scoala de gospodarie. Am crescut intr-o familie in care
exista interes pentru arta culinara, iar dupa casatorie am avut posibilitatea
de a invata retete si din Ardeal, de la soacra mea. Apoi, am mai colectionat
retete de pe internet, de pe Discovery, le-am probat intii acasa – fetita mea
chiar ma intreaba: «Mama, cu ce ne mai testezi astazi?» – eventual le-am
mai imbunatatit dupa gustul nostru, si asa am ajuns sa detin o colectie
impresionanta”, explica Camelia Budau. Singura obligatie a clientului este
sa aduca „materia prima”, dupa care isi ia acasa, in borcane, produsul finit.
Plata se face la mica intelegere. „Nu vreau decit sa-mi acopar cheltuielile
cu gazul metan si putin pentru manopera, pentru ca aceste indeletniciri sint
deosebit de migaloase”, a spus ea.
Deocamdata, cele mai multe comenzi le are pentru toamna, pentru
zacusca, tocane, conserve si zarzavaturi, clientii sunind-o pentru a se
programa pentru perioada in care zarzavaturile vor avea preturi accesibile.
(Cosette ZANOCEA)

Comentarii