Simbolul dragostei ilustrat prin tehnici variate, la Palas

marți, 12 februarie 2013, 19:03
2 MIN
 Simbolul dragostei ilustrat prin tehnici variate, la Palas

 37 de artisti plastici ieseni vor celebra sarbatoarea dragostei printr-o expozitie ampla si inedita gazduita de Palas Mall, in zona Atrium. Ajunsa la a III-a editie, expozitia reprezinta pentru artisti – pictori, graficieni, ceramisti sau sculptori – o provocare de a-si folosi imaginatia si de a apela la tehnici variate pentru a ilustra simbolul dragostei. Lucrarile realizate sunt de dimensiuni mari (peste 50 de centimetri) si vor putea fi admirate de vizitatorii Palas de astazi si pana pe 24 februarie. Vernisajul va avea loc insa maine, de la ora 16, fiind unul atipic. Artistii prezenti vor deschide expozitia pictand impreuna o lucrare de mari dimensiuni, cu tema „Inima", pe care o vor darui gazdei.

„A fost initial ideea de a uni cumva cele doua sarbarori ale iubirii, Valentine’s Day si Dragobetele. Exista dispute in legatura cu acestea si ne-am intrebat cum am putea privi noi artistii… Inima e o metafora pentru perioada asta care a primit o anumita semnificatie, de la 14 februarie pana la Martisor: venirea primaverii, deschiderea spre creativitate, spre iubire, spre emotii frumoase. Tema a fost foarte interesant tratata. Inima, si chiar iubirea este privita din diferite unghiuri. Sunt lucrari care sunt explicite, cu forma inimii, si lucrari care au mers mai departe de textul vizual, de inima anatomica, la metafora", a mentionat Ionela Mihuleac, presedintele Asociatiei Arscontinua, organizator al expozitiei.

Dintre artistii plastici care au raspuns invitatiei de a expune propria viziune asupra dragostei ii amintim pe Constantin Tofan, Diana Condurache, Dragos Gavrilean, Felix Aftene, Ionela Mihuleac, Maria Boz, Petru Ciobanica, Sorin Purcaru, Valentina Drutu sau Zamfira Barzu.

Nu sunt obisnuiti sa expuna intr-un spatiu de trecere al unui mall, dar admit ca astfel vin ei spre public, din ce in ce mai putin prezent in galeriile de arta. „Fara public, munca noastra, a artistilor – ca suntem artisti plastici, actori sau muzicieni – e un exercitiu de relaxare. De aceea incercam sa venim in locuri in care este mai mult public si asta, din pacate, in detrimentul galeriilor frumoase care nu mai au asa multi vizitatori. Trebuie facut ceva: in afara de vernisaj, foarte greu mai intra lumea la «Cupola» sau la Galeria de pe Lapusneanu", a punctat Ionela Mihuleac.

Comentarii