"Gheata cu pui" la punga

miercuri, 21 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 "Gheata cu pui" la punga

Frica de "vaca nebuna" a facut ca in ultima perioada sa creasca cererea la carnea de pasare. Bun prilej pentru producatori si comercianti sa gaseasca diverse modalitati de inselare a cumparatorilor. Cea mai "uzuala" metoda este introducerea in pungile cu carne a unor cantitati cit mai mari de apa. In urma controalelor efectuate de Oficiul Judetean de Protectie a Consumatorilor (OJPC) Vaslui, s-a constatat ca apa atinge uneori o treime din greutatea pungii vindute.
"De cind cu «vaca nebuna», acest fenomen a luat amploare. Este bine ca se relanseaza aceasta activitate si se redeschid vechile combinate, dar nu trebuie facute tot pe spinarea bietului consumator. Nu este suficient ca au desfacere? Chiar trebuie de fiecare data sa pacalim si omul? Vasluienii reclama pe buna dreptate. Acum este un dublu pericol, ca sa-i spunem asa. O data este furat consumatorul la cintar, apoi acel lichid scurs are o foarte mare incarcatura microbiana. Sint pline pietele vasluiene cu asemenea cazuri", ne-a declarat Ioan Tudorache, directorul OJPC Vaslui.
Inspectorii de la Protectia Consmuatorilor sint in plina campanie de depistare a celor care scot la vinzare astfel de produse, cu intentia de a identifica furnizorii. Si in aceasta privinta, inspectorii au foarte mari probleme deoarece producatorii, de frica sa nu fie depistati, nu mai pun etichete. Nu putine au fost cazurile cind au fost depistate chiar si etichete false. De aceea, oamenii trebuie sa fie foarte atenti la ce cumpara si sa citeasca foarte atent eticheta din pungi. (Theodor ISTRATE)

Comentarii