„De ce emigreaza tinerii din Romania“, in dezbatere la Ateneul Tatarasi

luni, 19 martie 2007, 18:30
1 MIN
 „De ce emigreaza tinerii din Romania“, in dezbatere la Ateneul Tatarasi

Drama tinerilor romani care nu-si gasesc un loc in propria tara, alegind sa emigreze este subiectul piesei programate in aceasta seara la Ateneul Tatarasi, incepind cu ora 19.00.

„Mady Baby. Edu", de Gianina Carbunariu, este regizata de Roxane Borgna si Renaud-Marie Leblanc, regizori la Teatrul National din Montpellier.

Cei zece actori din distributie sint studenti ai Universitatii de Arta „George Enescu": Andreea Boboc, Ana-Maria Cazacu, Claudia Galateanu, Doru Ivan, Ioana Lefter etc. „Actorii au aproape virsta personajelor si aceasta se simte, se vede, se respira. Am fost impresionat de perfecta corelare intre text si joc si m-am convins chiar nu putea fi aleasa alta distributie", specifica Benoit Vitse, director interimar la Ateneul Tatarasi.

Si pentru ca mesajul piesei este „pe aceeasi lungime de unda" cu actiunile organizate in aceasta perioada de Asociatia LECUPO, iesenii sint invitati, inainte de vizionarea spectacolului, la o dezbatere intitulata „Fugind de Romania", care va avea loc in sala-bar, incepind de la ora 16.30, la care invitati vor fi Benoit Vitse si Andreea Marc, lidera Asociatiei LECUPO.

„Numarul din ce in ce mai mare de tineri romani care emigreaza spre alte tari a fost principalul motiv pentru organizarea acestei dezbateri. Dorim sa vedem ce anume ii determina pe unii tineri sa aleaga alte tari si ce ii determina pe altii sa ramina in Romania", mentioneaza Andreea Marc.

Comentarii