Migdalele, busuiocul si ciocolata, pe lista alimentelor recomandate pentru cina de Sfantul Valentin

joi, 10 februarie 2011, 18:17
3 MIN
 Migdalele, busuiocul si ciocolata, pe lista alimentelor recomandate pentru cina de Sfantul Valentin

Au mai ramas doar cateva zile pana la Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie, si tot la fel de putin timp pentru a gasi cadoul perfect pentru persoana iubita. Fie ca alegeti o bluza rosie sau doar o felicitare romantica, nu uitati de invitatia la cina, care poate deveni ea insasi un cadou deosebit, cu conditia sa alegeti, bineinteles, alimentele potrivite.

"Oamenii au fost interesati de alimentele cu efecte afrodisiace inca de pe vremea Afroditei, zeita iubirii, care a iesit din mare pe o stridie, dand apoi nastere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste stiintifice arata ca exista anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de satietate", a declarat medicul Luigi Gratton, vicepresedintele Lutrition Education in cadrul companiei Herbalife si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Vezi care sunt "alimentele dragostei" care ar putea fi incluse in meniul cinei de Ziua Indragostitilor:

Migdale: De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilitatii. Multi oameni cred ca aroma lor stimuleaza pasiunea unei femei.

Avocado: Continutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la cresterea productiei de hormoni masculini in organism. In acelasi timp, avocado contine potasiu, care ajuta la reglarea functionarii glandei tiroide la femei.

Sparanghel: Contine vitamina E si se pare ca stimuleaza hormonii implicati in declansarea atractiei sexuale, considerata un element vital pentru a avea o viata sanatoasa de cuplu.

Ardei iute: Capsaicina, o substanta care stimuleaza terminatiile nervoase si accelereaza pulsul, este responsabila pentru senzatia de "fierbinteala" cauzata de ardeii iuti. Se pare ca acest aliment afrodisiac are rol important in eliberarea endorfinelor, care produc senzatia de placere. Unii cercetatori cred ca acest fenomen se petrece si in cazul altor alimente "fierbinti" (iuti), precum usturoiul si piperul.

Busuioc: Se pare ca busuiocul stimuleaza atractia sexuala si fertilitatea. Se crede, de asemenea, ca aceasta planta poate induce starea de buna dispozitie.

Ciocolata: Cine nu stie ca ciocolata este afrodisiaca? De Ziua Indragostitilor se vinde mai multa ciocolata decat in orice alta perioada a anului. Ciocolata este daruita de sarbatori, cu ocazia unor aniversari, fiind un bun prilej pentru a spune "te iubesc" celor dragi. Ciocolata contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine si de visare similara celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred ca ciocolata contine substante care influenteaza transmiterile neurologice de la nivelul creierului si o substanta similara cu cofeina, numita teomobrina, un excitant al sistemului nervos si un stimulent al miocardului.

Cafea: In cantitati moderate, cafeaua actioneaza ca un stimulent, dar in cantitati mari poate avea un efect depresiv. Cofeina din cafea stimuleaza atat mintea, cat si trupul, multe persoane apeland la cafea pentru a ramane treze peste noapte.

Miere: Dulce si lipicioasa, mierea este o sursa de bor, un mineral care ajuta la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat in fericirea, sanatatea si satisfactia sexuala a femeilor. Studiile arata ca acest mineral poate, de asemenea, sa ridice nivelul de testosteron din sange, hormon responsabil pentru atractia sexuala atat la femei, cat si la barbati. In plus, mierea contine vitamina B, necesara pentru sinteza testosteronului, precum si alti nutrienti, enzime si fitochimicale.

Stridii: Sunt bogate in zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie si la cresterea libidoului la femei. Stridiile sunt, totodata, bogate in proteine si foarte satioase.

Rucola: Rucola a fost catalogata ca un aliment afrodisiac inca din Antichitate. Multe salate si paste contin rucola. Ea poate fi servita cu nuci si fistic.

Ghimbir: Radacina de ghimbir poate fi consumata cruda sau ca un condiment pentru diferite fripturi. Stimuleaza circulatia sangelui, contribuind astfel la cresterea apetitului sexual.

Zmeura si capsuni: Aceste fructe afrodisiace sunt perfecte pentru o cina romantica de Ziua Indragostitilor. De culoare rosie, asociata cu iubirea si pasiunea, zmeura si capsunile sunt de asemenea bogate in vitamina C.

Nucsoara: Femeile din China cred ca nucsoara este un afrodisiac ce creste si fertilitatea.

Vin: In cantitati moderate, vinul poate fi de bun ajutor, dar o cantitate mai mare este chiar contraindicata, pentru ca induce senzatia de "moleseala". Pentru mai mult romantism, alegeti sampania. (Mediafax)

Comentarii