UPDATE: Sedinta extraordinara a Parlamentului: Antonescu si Ponta cer alegeri anticipate. Replici dure si atacuri la persoana intre vorbitori

luni, 23 ianuarie 2012, 13:07
16 MIN
 UPDATE: Sedinta extraordinara a Parlamentului: Antonescu si Ponta cer alegeri anticipate. Replici dure si atacuri la persoana intre vorbitori

Din partea Guvernului sunt prezenti premierul Emil Boc, dar si ministrii Internelor, Traian Igas, Educatiei, Daniel Funeriu, Culturii, Kelemen Hunor, Dezvoltarii, Elena Udrea, Transporturilor, Anca Boagiu, Muncii, Sulfina Barbu.

Sedinta este condusa de catre presedintele Senatului, Vasile Blaga.

Mai multe zeci de persoane vor asista de la balcoanele din sala de plen la dezbaterile care vor avea loc, luni, in Parlament, privind situatia economica, sociala si politca, solicitarea de acces fiind formulata, potrivit staff-ului tehnnic, de catre grupul PDL.

Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara, pentru doua zile, in 23 ianuarie, de la ora 13.00 si in 24 ianuarie, de la ora 11.00. Sesiunea extraordinara a fost convocata la solicitarea grupurilor PSD si PNL, in contextul manifestatiilor din strada.

La dezbaterea din Parlament privind situatia politica actuala, care se va desfasura in 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare isi vor exprima ulterior pozitiile.

Guvernul vorbeste 60 de minute, parlamentarii – 170 de minute

Parlamentul a aprobat, luni, ca, la dezbaterile privind situatia economica, politica si sociala, Guvernul sa aiba la dispozitie 60 de minute, iar grupurile parlamentare 170 de minute.

Astfel, parlamentarii PDL vor vorbi 56 minute, cei ai PSD 44 minute, PNL – 28 minute, UDMR – 21 minute, grupul progresist – 11 minute, minoritatile nationale – 6 minute, iar deputatii independenti fara apartenenta politica – 2 minute.

Timpul dezbaterilor a fost aprobat de plenul Parlamentului.

Ponta si Antonescu merg la Iasi de Ziua Unirii

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, de la tribuna Parlamentului, ca reprezentantii USL vor fi pe 24 ianuarie "in strada", la manifestarile privind Ziua Unirii, precizand ca el si Crin Antonescu se vor afla la Iasi.

"Noi, cei de la USL, fara sa se supere cineva si fara sa acuzam pe cineva, maine, pe 24 ianuarie, asa cum am fost in ultimii ani, vom fi in strada, noi, la Iasi, fiecare in colegiul lui. (…) Noi vom fi la manifestarile din fiecare oras. Sigur, cei de la putere vor fi acolo unde considera ca este cel mai bine", a precizat Ponta.

El a facut aceste precizari dupa ce viceliderul liberal Eugen Nicolaescu a anuntat ca parlamentarii USL nu vor participa la sedinta solemna a Parlamentului consacrata Unirii Principatelor Unite, ci vor sarbatori acesta zi "alaturi de oameni".

Antonescu cere alegeri anticipate prezidentiale si parlamentare in cel mai scurt timp

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la sedinta comuna a celor doua Camere reunite in sesiune extraordinara, ca Romania are nevoie de alegeri anticipate prezidentiale si parlamentare in cel mai scurt timp.

"Romania are nevoie de solutia radicala – alegeri anticipate pezidentiale si parlamentare in cel mai scurt timp. Nu e o chestiune de proceduri, ci de vointa politica, de evaluare a situatiei, careia trebuie sa-i dati un raspuns. Deci, domnule prim-ministru, dincolo de bunele dumneavoastra intentii, noi propunem aceasta solutie: vrem sa stim raspunsul dumneavoastra. Cei din strada conteaza? Da sau nu? Facem sau nu alegeri anticipate?", a spus Antonescu.

"Cu sau fara verdictul dumneavoastra, trebuie sa se stie limpede: noi, fara anticipate, impreuna cu dumneavoastra nu vom mai fi niciodata. Cu strada, da", a continuat Antonescu, intr-un discurs pe parcursul caruia aproape a strigat, avand permanent un ton ridicat.

Ponta cere, in Parlament, alegeri anticipate: Nu e nicio nenoricire daca Boc nu va mai fi premier

Presedintele PSD, Victor Ponta, a pledat, in timpul discursului sau din Parlament, pentru organizarea de alegeri anticipate, sustinand ca organizarea lor reprezinta o solutie foarte simpla si democratica.

"Solutia este foarte simpla – un pact politic intre cei toti prezenti aici, prin care spunem ca suntem de acord sa renuntam la continuarea mandatului nostru de parlamentar si sa ne prezentam in fata oamenilor, pentru ca ei sa decida cine sa-i reprezinte sau nu in Parlament. Toti parlamentarii USL, sau cei care vor sa ramana alaturi de USL, sunt gata sa mearga in fata oamenilor pentru a cere un vot de incredere sau, dimpotriva, un vot de sanctiune. Daca dumneavoastra aveti acelasi curaj si aceeasi responsabilitate, putem s-o facem si maine, de ziua Unirii, a unirii acestor parlamentari care stau in scaune cu oamenii care stau afara si care ne cer sa fim la fel ca ei. Vreau sa va asigur ca nu mai este loc de pasi inapoi. Parlamentarii USL nu vor mai fi, din februarie, inapoi, in banci, cuminti, ascultand din nou aceleasi discursuri si fiind obligati sa voteze sau sa nu voteze aceleasi angajari de raspundere. E momentul in care putem sa aratam daca suntem altfel decat cum spun oamenii despre noi sau daca unii tin mai mult la scaun decat tin la demnitatea si la responsabilitatea fata de cei care i-au ales", a declarat Victor Ponta.

El a mai spus ca este un moment esential, in care fiecare dintre cei prezenti in Parlament, care trebuie sa aleaga intre "a fi surd la ceea ce oamenii asteapta sau a actiona in directia pe care oamenii ne-o cer".

"As vrea sa va rog sa nu va pacaliti singuri. Nu e nicio nenorocire pentru Romania daca domnul Boc nu va mai fi prim-ministru. Nu va fi nicio nenorocire pentru Romania daca PDL nu mai e la guvernare, asa cum nu cred ca nu va fi nicio nenorocire daca Ponta nu va fi prim-ministru. Singura nenorocire pentru Romania este sa ramaneti aici lipiti de scaune in timp ce oamenii va vor afara", a adaugat liderul USL.

El a reiterat necesitatea "intoarcerii catre popor", solicitand inca o data declansarea procedurilor de declansare a alegerilor anticipate.

"Va solicitam un singur lucru, de un bun simt, pe care e foarte greu sa-l contraziceti – haideti sa-i lasam pe oameni sa decida cine sa-i conduca in continuare", a apreciat Ponta.

De asemenea, in timpul discursului sau, Victor Ponta a afirmat ca actuala clasa politica are doua obligatii esentiale pentru acest an, respectiv asigurarea stabilitatii si revenirea Romaniei la standardele de democratie pentru care romanii au iesit in strada in "1989, 1990 si zilele trecute".

In acelasi timp, liderul USL a cerut guvernului sa renunte la comasarea alegerilor.

Geoana propune invitarea lui Basescu in Parlament

Senatorul Mircea Geoana a propus, luni, in sedinta extraordinara a Parlamentului, invitarea presedintelui Traian Basescu in sedinta de marti a Legislativului.

"As avea o propunere pentru ca maine, cand suntem convocati in reuniune extraordinara, sa adresam o invitatie de a veni in Parlament si de a se adresa Camerelor reunite presedintelui Traian Basescu. Fac aceasta propunere tinand cont de o realitate politica si constitutionala. Oricat de mult vom asculta azi discursuri de o parte si de alta, e absolut evident ca cel care personalizeaza puterea in acest moment este domnul Basescu", a declarat Mircea Geoana.

El a mai spus ca nu este niciun fel de dubiu ca aceste masuri de austeritate, manifestarile civice au "pornit de la Palatul Cotroceni".

Geoana a mai propus ca sesiunea extraordinara a Parlamentului, convocata pentru luni si marti, sa continue si de miercuri.

"Este obligatoriu ca domnul presedinte sa iasa din tacerea in care s-a autoizolat in ultimele zile. Daca in primele zile a comunicat excesiv, in ultimele zile tace excesiv. (…) Cred ca e important ca domnul Basescu sa iasa din izolarea splendida de la Cotroceni si sa vina sa ne spuna care sunt solutiile politice pe care le are in vedere pentru a depasi acest moment extraordinar – anticipate, alegeri comasate sau nu, ce formula politica are in vedere", a adaugat Geoana.

El a mai propus ca in fiecare an, pe 24 ianuarie, seful statului, "prezent si viitor", sa aiba in Parlament un discurs despre starea natiunii la inceput de an, "in care sa vorbeasca si sa spuna natiunii care sunt intentiile, planurile, ambitiile si drumul de urmat".

Iliescu: Alternativa la PDL exista, dar trebuie sa fie mai convingatoare, sa se comporte ca atare

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, ca in Romania exista alternativa la PDL, dar ca aceasta trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare.

"Dar nu avem dreptul sa acreditam ideea ca in Romania nu exista alternativa la PDL. Exista! Dar ea trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare", precizeaza Iliescu, intr-un comunicat de presa.

Ion Iliescu afirma ca protestele din Piata Universitatii, dar si din celelalte orase, confirma "esecul total" al conceptului de "presedinte-jucator", introdus in politica de actualul sef al statului, Traian Basescu.

Iliescu afirma ca "atitudinile totalitare" ale lui Traian Basescu s-au manifestat chiar din debutul primului mandat si au justificat suspendarea sa din 2007.

"Presedintele-jucator a fost pricipala sursa de conflict din societate. El a asmutit oamenii unii impotriva altora, ii demonizeaza pe angajatii statului, a incercat sa destructureze partidele de opozitie", mai arata Iliescu.

El mentioneaza ca democratia nu poate exista fara partide politice si fara politicieni si afirma ca sistemul de vot uninominal a agravat lucrurile, ducand la slaba calitate a legiferarii, la absenteismul parlamentarilor.

"Ce este de facut? Societatea civila trebuie sa mareasca presiunea asupra partidelor, pentru a face o mai buna selectie a celor pe care ii propun sa le reprezinte ca primari, presedinti de consilii judetene, consilieri, parlamentari. Se pot imagina noi criterii de selectie. Dar nu avem dreptul sa acreditam ideea ca in Romania nu exista alternativa la PDL. Exista! Dar ea trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare", afirma Iliescu.

Boc reia apelul catre USL de a renunta la demersul catre UE de "suspendare a fondurilor europene"

Premierul Emil Boc si-a reluat, luni, apelul catre USL de a renunta la orice demers catre Uniunea Europeana de "blocare a fondurilor europene" catre Romania, aratand ca nu este bine ca opozitia sa caute modalitati mai usoare de a se "catara" la putere, punand in pericol interesele tarii.

"Fac apel colegial la USL sa renunte la propunerea pe care a anuntat-o, de a cere Uniunii Europene suspendarea fondurilor europene pentru Romania. Fondurile europene sunt ale tarii, nu ale USL sau ale puterii. Cred ca, atunci cand avem interesul national in fata, nu este bine ca cei din opozitie sa incerce sa isi caute modalitati mai usoare de a se catara spre putere, punand in pericol interesul Romaniei", a spus Boc, in plenul Parlamentului.

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca PDL cere "imperativ" PSD sa inceteze orice demers de a solicita blocarea fondurilor europene pentru Romania, demers care este "iresponsabil", si a apreciat ca nu "umblatul cu para la Inalta Poarta" e solutia, ci dialogul.

La randul sau, liderul eurodeputatilor PDL, Marian Jean Marinescu, a prezentat, in conferinta de presa, o declaratie a europarlamentarilor PDL prin care acestia solicita PSD sa inceteze de urgenta "politica de intoxicare" a oficilialor europeni referitor la evenimentele din tara.

In declaratie se arata ca aceasta "politica de intoxicare" afecteaza grav interesele tututor romanilor, iar, daca, prin absurd, ar produce efecte, Romania ar pierde bani, credibilitate, investitori.

Presedintele Organizatiei de Femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca grupurile S&D si ALDE din Parlamentul European vor propune discutarea situatiei politice din Romania si o Rezolutie a PE, care insa sa nu recomande sanctiuni.

Eurodeputatul a afirmat ca parlamentarii socialisti si liberali din Parlamentul European au inceput deja procedurile pentru ca PE sa ia in discutie situatia politica din Romania.

Europarlamentarii PSD si PNL au acuzat actuala putere de la Bucuresti de incalcarea normelor democratice, argumentand cu repetatele angajari ale raspunderii Guvernului, amanarea alegerilor locale si comasarea cu cele parlamentare.

Parlamentul European va discuta propunerea ALDE la sfarsitul acestei luni, urmand sa organizeze eventuale audieri si dezbateri la care sa fie invitati nu doar politicieni, ci si reprezentanti ai societatii civile.

Plumb a precizat ca PSD nu isi doreste ca o eventuala Rezolutie a PE in cazul Romaniei sa propuna si sanctiuni.

Ea a invocat prevederile articolului 7 din Tratatul constitutional, care precizeaza ca abaterile de la standardele democratice intr-un stat membru pot duce nu doar la taieri de fonduri europene sau declansarea procedurilor de infrigement, ci si la suspendarea dreptului de vot in Consiliul European.

La inceputul acestei saptamani, liderul PSD Victor Ponta s-a aflat la Strasbourg.

Presedintele PSD le-a spus, luni, la Strasbourg, liderilor grupurilor S&D si ALDE din PE ca protestele de strada din Romania au fost cauzate inclusiv de amanarea alegerilor locale din 2012 si comasarea cu parlamentarele.

Ponta le-a inmanat liderilor S&D, Martin Schulz si Hanes Svboda, si celui al ALDE, un document prin care USL acuza actuala putere ca a comis mai multe abuzuri care au dus inclusiv la protestele de strada din aceste zile.

Presedintele PSD le-a spus liderilor PE ca Romania a fost "victima unui proces de distrugere treptata, dar sistematica, a mecanismelor democratice" in ultimii doi ani.

Ponta a afirmat ca in ultimele zile zeci de mii de oameni au protestat in marile orase din Romania impotriva actualei puteri si a presedintelui Traian Basescu, dupa ce Guvernul a anuntat o posibila asumare a raspunderii in Parlament pentru Legea sanatatii.

PSD doreste sa determine grupurile social-democrat si liberal-democrat din Parlamentul European sa solicite adoptarea unei rezolutii in legatura cu "derapajul democratic" din Romania.

Discursul lui Boc, primit cu scandarea "Demisia, demisia! " de parlamentarii opozitiei

Discursul prim-ministrului Emil Boc in Parlament, luni, in prima zi a sesiunii extraordinare, a fost primit cu scandari precum "Demisia!", "Pleaca!" de parlamentarii USL din plen.

Parlamentarii USL au pigmentat cu scandari de genul "Demisia, demisia!" si "Pleaca!" discursul premierului Boc.

La finalul interventiei premierului, parlamentarii USL au scandat de mai multe ori, in cor, "Demisia, demisia!".

De asemenea, unele dintre afirmatiile lui Boc au fost intampinate cu vociferari de catre unii parlamentari USL.

Cand premierul a spus: "Ce isi doresc romanii astazi?", cativa parlamentari USL au replicat: "De unde stii tu?", "Sa pleci, demisia!".

Parlamentarii au fost, luni, mai prezenti in sala de plen decat in mod obisnuit in zilele de sedinte comune, insa nici luni nu au renuntat la obiceiuri vechi: multi citeau ziare, altii rasfoiau proiecte de lege sau rapoarte ale comisiilor. De asemenea, o buna parte dintre parlamentari se foloseau de propriile ipad-uri pentru a se pune la curent cu ultimele postari pe Facebook sau pentru a citi presa.

La cateva dintre balcoanele salii de plen se aflau cativa pensionari, care nu au reactionat in mod vocal la ce se intampla in plen. Ei afisasera la balcoane inscriptii precum: "Noi vrem reforme adevarate in Romania", "Noi vrem sa muncim, nu sa trandavim", "Nu vrem nici ca Grecia, nici ca Ungaria".

Oprea:Romanii au platit deja costul crizei economice, nu-si permit criza politica dorita de opozitie

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, luni, in plenul reunit in sesiune extraordinara, ca romanii au platit deja costul crizei economice si nu isi mai permit si o criza politica, asa cum solicita liderii opozitiei.

Oprea a afirmat ca actualul guvern si presedintele Traian Basescu "au dat dovada de curaj" si datorita lor Romania are garantia ca poate plati pensiile si salariile si a depasit momentul critic din punct de vedere economic.

El a spus ca nemultumirile sociale sunt inca vii si a admis ca unele lucruri ar fi putut fi facute mai bine de actuala coalitie de guvernare, altele ar fi trebuit mai bine explicate.

"Romanii spun ca numai cine nu munceste nu greseste. Noi, cei din coalitie, am muncit si nu am fost ocoliti de greseli. Ni le-am asumat si incercam sa le remediem. Dar ce vom face in continuare? Dam cu piciorul la tot ce am construit? Romanii au platit deja costul crizei economice, ii punem acum sa plateasca si costul unei crize politice pe care o doreste opozitia? Nici anticipatele, nici plecarea Guvernului, nici demisia presedintelui nu vor aduce mai multi bani", a declarat Oprea.

Replici dure si atacuri la persoana intre Antonescu si Oltean in plen

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si secretaul general al PDL, Ioan Oltean, si-au adresat, luni, in plenul comun al celor doua Camere, reunit in sedinta comuna, o serie de replici dure si atacuri la persoana, care au fost intrerupte de interventia presedintelui Senatului, Vasile Blaga.

Cel care a inceput atacul la Crin Antonescu a fost Ioan Oltean, care i-a transmis liderului PNL ca ar trebui sa-i fie frica de urne, intrucat a fost ales "de calculator".

Replica lui Antonescu a venit imediat, el reprosandu-i lui Oltean ca se expune ridicolului, ca "s-a trezit" parlamentar pentru ca a fost pus pe liste de Ion Iliescu in 1990 si de Petre Roman in 1992, ca ulterior, dus "in carca" de Traian Basescu, "s-a trezit" mare om politic si secretar general, ajungand "sa se milogeasca pentru a obtine energie ieftina de la baietii destepti" si sa ia "mi-nchipui oare cata spaga" pentru a pune pe Ioan Nelu Botis ministru.

"In momentul in care un domn pe umerii caruia asa de tare apasa greutatea si povara principalului partid de guvernamant isi construieste toata pledoaria in legatura cu modesta mea persoana, un amarat care nici macar n-a putut castiga colegiul decat cu calculatorul, vin inca o data si va spun, dumneavoastra domnule Vasile Blaga care, anecdotic, paradoxal, ati dat dovada singurul de luciditate azi dintre colegii de partid, ca noi n-am venit aici si nu am facut o sesiune extraordinara ca sa-mi spuna domnul Oltean mie pe ce loc am iesit, cu urna, cu calculatorul, ca sa-mi spuna mie cand am sa ajung sau mai degraba cand n-am sa ajung presedinte al Romaniei", a spus Antonescu.

"Problema dumneavoastra nu e cum a iesit, pe ce loc a iesit Antonescu, problema dumneavoastra e sa aveti un sistem cu calculator, cu urne, cum o fi, in care in ’90 Iliescu sa va puna pe lista si sa va treziti parlamentar, in ’92 Petre Roman sa va puna pe lista si sa va treziti parlamentar, apoi sa va duca Basescu in carca si sa va treziti mare om politic, mare orator, mare secretar general", a spus Antonescu. Liderul liberal a aratat ca diferenta dintre el si Oltean este una majora.

"Diferenta esentiala dintre noi doi este alta: ca pe mine nimeni nu m-a vazut vreodata milogindu-ma intr-un cabinet ministerial sa obtin energie ieftina de la baietii destepti pentru firmele mele. Diferenta esentiala e ca eu nu am luat niciodata mi-nchipui oare cata spaga pentru a pune pe unul ca Ioan Nelu Botis ministru in Romania. Diferenta esentiala intre noi e ca nimeni nu povesteste sub interogatoriu la DNA cum a dat spaga pentru partidul lui Antonescu. Daca vreti sa intelegeti ceva din diferentele astea, ne-om intalni si la urne. Daca nu, sa fiti sanatos si poate mai tineti un discurs", a conchis Antonescu.

Oltean a tinut sa dea, la randul sau, drept la replica, el sustinand ca nu are niciun fel de retinere pentru a se reintoarce la urne.

"Diferenta dintre mine si domnul Antonescu de-a lungul timpului, din ’90 si pana azi, e ca de fiecare data eu am iesit la urna iar domnia sa a iesit la calculator. Am ajuns deputat in 2008 cu 51%, domnule Crin Antonescu. Din aceste considerente, n-am niciun fel de retinere in a pleca si maine la urne, pentru ca nu sunt lucruri de care sa-mi fie jena, indiferent de ce spuneti dumneavoastra", a spus Oltean.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost cel care a pus punct acestei dispute, el facand apel ca aceste atacuri la persoana sa nu continue, in conditiile in care Crin Antonescu s-a ridicat din banca sa si i-a adus cateva reprosuri lui Oltean in fata salii de plen.

Boc: Ponta trebuia sa se opuna in 2009 la angajarea raspunderii daca nu accepta procedura

 Guvernul a recurs de mai multe ori la angajarea raspunderii pentru diferite legi deoarece a fost obligat de vremurile dificile aferente crizei, intr-un mandat in care liderul PSD, Victor Ponta, a fost timp de un an ministru pentru Parlament si nu s-a opus acestei proceduri, a declarat premierul Boc.

El a afirmat ca in 2009, in primul an de guvernare, Victor Ponta a ocupat postul de ministru pentru Relatia cu Parlamentul si nu s-a opus celor cinci decizii ale Guvernului de a-si angaja raspunderea pentru diferite proiecte de legi, precum Codurile juridice, Legea educatiei, Legea salarizarii si desfiintarea agentiilor guvernamentale.

"Daca PSD, USL, aveau ceva impotriva, trebuia spus, nu am auzit vreo opozitie in Guvern sau Parlament", a aratat Boc, in plenul Parlamentului.

Udrea: De ani de zile politicienii vand tara pe voturi in alegeri; Guvernul Boc a avut curaj

 Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, in Parlament, ca Guvernul Boc, cu pretul voturilor pe care le-a sacrificat, a luat masuri de austeritate, chiar daca au fost nepopulare, afirmand ca de ani de zile politicienii vand tara pe voturi in alegeri.

"Guvernul Boc, cu pretul voturilor pe care le-a sacrificat, voturi pe care le-a obtinut in 2008, a avut curajul sa ia aceste masuri (de austeritate – n.r.), chiar daca au fost extrem de nepopulare. Noi am putut sa alegem in doi ani de guvernanre responsabilitatea in locul voturilor. De ani de zile politicienii vand tara pe voturi in alegeri. De 20 de ani de zile politicienii vand tara pentru putere. Noi am avut taria de a renunta la populisme si de a da voturile noastre pentru tara. Am stiut insa ca romanii vor intelege actiunile pe care acest guvern le-a intreprins, cu atat mai mult cu cat toata lumea vede greutatile cu care cetatenii altor tari europene se confrunta", a declarat Elena Udrea.

Totodata, ea a afirmat ca guvernul actual gasit in 2009 un deficit de 5,2% si datorii ale statului catre companiile private de doua miliarde de euro.

Ea a apreciat ca responsabilitatea a fost prima caracteristica a actiunilor sale in mandatul de ministru.

"Am urmarit si urmaresc ca in urma mea sa ramana ceva. In urma mea sa ramana ceva concret, folositor oamenilor. (…) Incercati prin toate mijloacele, dragi colegi din Opozitie, sa blocati, sa distrugeti tot ce ar putea sa faca bun acest guvern. Credeti si va comportati ca si cand rolul opozitiei si al USL trebuie sa fie exclusiv demolator si distructiv. Oamenii ne-au trimis pe toti in Parlament, deci si pe dumneavoastra, nu pentru a injura toata ziua presedintele, Guvernul, premierul, nu pentru a parasi Parlamentul atunci cand se voteaza o lege, spunand ca e treaba puterii sa-si treaca o lege, ci pentru a le reprezenta responsabil interesele. De aceea e incorect si demagogic sa spuneti ca am trecut legi fara sa le punem in discutie in Parlament", a punctat Udrea.

De asemea, ea a afirmat ca este alaturi de romanii care vor schimbarea.

"Asa cum ei au explicat, solutia nu e sa-l schimbi pe Boc cu Ponta, ci o schimbare a clasei poilitice, a sistemului politic si institutional", a conchis Elena Udrea.

La inceputul interventiei, Elena Udrea a sustinut ca va avea un discurs "fara patima, nepopulism, neincrancenat, ci unul de ministru".

(Mediafax)

Comentarii