MAE: Sarmalutele, cel mai vandut produs la restaurantul Maria, de la Expo Shanghai

joi, 22 iulie 2010, 12:57
1 MIN
 MAE: Sarmalutele, cel mai vandut produs la restaurantul Maria, de la Expo Shanghai

Restaurantul cu specific romanesc din cadrul Pavilionului Romaniei la EXPO 2010, "Restaurantul Maria", a primit, in decursul celor 83 de zile de cand a inceput expozitia mondiala, peste 25.000 de oaspeti, care au decis sa incerce feluri traditionale romanesti, potrivit unui comunicat MAE.

"Cel mai vandut produs sunt sarmalutele romanesti – cate 150-200 de portii zilnic. Micii sunt si ei la mare cautare, la «Restaurantul Maria» consumandu-se in jur de 600 de mici in fiecare zi. Meniul restaurantului mai ofera supa de perisoare si de vita, cotlete de miel cu rozmarin, friptura de vita, salata de vinete si alte bunatati. Pentru pregatirea acestora, bucatarii romani gasesc majoritatea ingredientelor in China, dar cimbrul trebuie adus de acasa", mentioneaza Ministerul de Externe.

Bucatarul-sef Florin Mihalache si echipa sa formata din alti trei bucatari – Pasca Grigore, Bercea Dragos si Bulau Marian – pregatesc zilnic mancare pentru aproximativ 600 de vizitatori.

"Vizitatorii chinezi apreciaza mancarea oferita de noi pentru ca este variata si satioasa. Pentru ei este un gust cu totul nou, dar pe care il gasesc delicios. A venit la noi in restaurant un cuplu de chinezi care a trait 20 de ani in Romania. Primul lucru pe care l-au cerut a fost ciorba. Au spus ca le era dor sa manance o ciorba ca in Romania", a declarat bucatarul-sef Florin Mihalache, potrivit MAE. (Mediafax)

Comentarii