Cod cu ciuperci la cuptor

Subtitlu

vineri, 05 decembrie 2008, 17:59
1 MIN
 Cod cu ciuperci la cuptor

Pestele la cuptor este intotdeauna un deliciu pentru gurmanzi. Si daca este dezlegare la peste ce poate fi mai potrivit pentru o masa de week-end decit peste preparat in toate felurile. Insa azi preferam codul la cuptor.
Din 800 grame cod, 2 fire praz taiat marunt, 400 grame ciuperci proaspete taiate felii, 2 linguri pasta tomate, 3 catei usturoi pisati, 100 gr masline, o lamiie, sare, piper, patrunjel verde si un pahar de vin alb se poate prepara o mincare excelenta.

Pestele se taie bucati si se pune usor, sa nu se rupa, intr-un vas oval tip yena. Se adauga peste el prazul taiat rondele, ciupercile tocate, se condimenteaza si se introduce la cuptorul incins timp de zece minute. Se adauga apoi malinele oparite in prealabil pentru a li se scoate putin din saramura, pasta de tomate dizolvata in vin si usturoiul pisat cu un facalet de lemn pe un fund de lemn. Se lasa inca zece minute la cuptor pentru ca toate ingredientele sa isi impartaseasca experienta apoi se scoate vasul si se presara deasupra patrunjel verde taiat fin. Cind se serveste se stropeste cu zeama de lamiie si se orneaza cu felii de lamiie.

Comentarii