Doua tarte la sfirsit de saptamina

Subtitlu

vineri, 27 iunie 2008, 21:13
1 MIN
 Doua tarte la sfirsit de saptamina

Tarta de ciuperci
Se prepara o ciulama de ciuperci: ciupercile curatate si oparite putin sint acoperite cu un sos bechamel, care poate fi fara smintina pentru cei care tin regim. Faina alba insa poate fi inlocuita cu faina de soia pentru cei care prefera gustul sosului de soia. Apoi se prepara un aluat fraged din faina, oua si unt sau margarina. Daca se doreste mai crocant se inlocuieste untul sau margarina cu ulei. Aluatul se lasa apoi vreo citeva ore la frigider sa se aseze. Intr-o forma rotunda se pune binisor aluatul si se coace. Cind e gata se toarna ciulamaua peste si parmezan ras. Cascavalul e musai sa fie uscat si sa acopere bine tarta. Se mai da o data scurt la cuptor si tarta e gata.

Tarta cu brinza
Resturi de brinza cit mai putin grase care se amesteca cu brinza dulce si proaspata de vaci. Se toaca o legatura de marar care se arunca in compozitie. Se poate adauga pentru gust cimbru, busuioc si chimen. Se prepara apoi aluatul la fel ca la tarta cu ciuperci si se coace la foc potrivit.
Ambele preparate se asezoneaza cu o tamiioasa alba de Husi dar ideal ar fi cu tamiioasa de Cotnari, la limita de Bohotin. Mai este nevoie sa va spun sa aveti pofta? (Felicia Munteanu, Bucuresti)

Comentarii