Lipsa de calciu, o problema?

vineri, 18 ianuarie 2008, 17:42
2 MIN
 Lipsa de calciu, o problema?

Lipsa de calciu este de temut in cazul unei alimentatii prea sarace in lapte si brinza, iar cea de fier intr-o alimentatie lipsita de legume verzi. Lipsa de calciu poate provoca probleme cardiace, cunoscut fiind rolul sau in contractia si relaxarea muschiului inimii, de regularizare a enzimelor, de stimulare a secretiei de insulina si nu in ultimul rind poate provoca fragilitatea oaselor, expunindu-le astfel la fracturi.

Orice organism are nevoie de ratia zilnica de calciu, mai ales cu cit, datorita imbatrinirii, scade capacitatea de absorbtie in organism. Retetele naturale utilizate in carentele de calciu din organism sint, de cele mai multe ori, bazate pe dizolvarea cojilor de oua in suc de lamiie sau consumul direct al prafului din coaja de ou. In urma acestor cure calciul este absorbit foarte bine si nu se depune.

* Coaja de la 10 oua (bine ar fi sa le achizitionati de la tara) se usuca si se fac praf apoi se amesteca cu sucul de la o lamiie si 2 linguri de miere. Acest amestec se lasa la macerat 5-6 zile apoi se consuma cite o lingurita de preparat dizolvat intr-un pahar cu apa, dimineata pe stomaucl gol. Regimul se tine 10 zile apoi se face o pauza si se poate relua daca nua  fost rezolvata carenta de calciu.

* Coaja de la un ou se face pulbere si se adauga sucul de la o lamiie si se lasa la rece doua ore. Recipientul se agita inainte de utilizare, se filtreaza lichidul, se adauga 500 ml apa de izvor si se indulceste cu miere de albine. Intreaga cantitate se bea intr-o zi, cura tinindu-se timp de 3 saptamini. Inainte de a folosi cojile de ou acestea trebuie spalate iar uscarea se poate face in cuptorul lasat deschis.

Comentarii