O planta pentru toate femeile: coada soricelului

vineri, 06 august 2010, 16:36
1 MIN
 O planta pentru toate femeile: coada soricelului

Coada soricelului (Millefolii flores) are florile mici, de culoare alb sau roz, dispuse in inflorescente, cu gust amar si miros aromatic, caracteristic, se recolteaza in luna iunie. Contin principii amare, ulei volatil, tanin, flavone, glucide, protide, vitamine (E si K), fitosteroli. Are actiune antiinflamatoare, cicatrizanta, antipuriginoasa si hemostatica. Este recomandata in tratamentul afectiunilor digestive si dermatologice dar mai ales in cele ginecologice.

In plan subtil – elimina manifestarile focului exacerbat din plan emotional, fizic si energetic. Induce interiorizare, verticalitate, rabdare, imunitate fata de agresiunile subtile, profunzime, detasare, toleranta, multumire.

Se administreaza intern, sub forma de infuzie si decoct. Infuzia se prepara dintr-o lingura rasa cu flori la 200 ml apa. Extractul de coada soricelului se recomanda in proportie de 3-6 g/ zi; tinctura: 15-30 picaturi/ zi. In tratarea afectiunilor hepatice se recomanda sub forma de: 

* infuzie – 1-2 lingurite la 200 ml apa; se beau 1-2 cani pe zi (in pauzele de tratament medicamentos);

* extractie dubla, preparata in 2 lingurite de flori, care se macereaza la rece, 30 de minute, in 100 ml apa; dupa filtrare se infuzeaza in 100 ml apa; se filtreaza infuzia si se amesteca cu maceratul la rece obtinut anterior; se beau 1-2 cani pe zi. Infuzia de coada soricelului este folosita in tratamentul afectiunilor ginecologice, in amestec cu musetel, salcim, roinita, traista ciobanului, galbenele. (M.A.)

Comentarii