Sezonul fructelor s-a deschis: folositi-le pe fata voastra

Subtitlu

vineri, 18 aprilie 2008, 17:20
2 MIN
 Sezonul fructelor s-a deschis: folositi-le pe fata voastra

Desi multe femei stiu de efectele benefice ale plantelor medicinale, fructelor si legumelor totusi putine le intrebuinteaza frecvent. Daca veti folosi macar cinci zile la rind un tratament cosmetic pe baza de plante veti contata o imbunatatire foarte rapida a pielii tenului si o inviorare a fetei.

Ei bine, cele mai simple tratamente naturale sint cu fructe si legume proaspete. Si cum sezonul la fructe „s-a deschis" nu ezitati sa le folositi. In acelasi timp unul din „ingredientele" principale pentru a pastra stralucirea fetei si a tenului este masajul cosmetic pe care il puteti face in fiecare dimineata sau imediat dupa ce ati indepartat o masca naturala. 

* O capsuna mica-mica o puteti intinde bine pe toata fata. Daca o lasati si citeva minnute sa patrunda in piele atunci efectul este asigurat. Indepartati-o cu ceai de musetel putin caldut. Dar daca sinteti alergica la capsuni utilizati alte fructe.

* Aveti tenul uscat? O felie de banana intindeti-o pe ten si lasati-l sa se bucure de acest tratament 20 de minute. Apoi indepartati resturile de fructe cu apa rece. Puteti folosi chiar si coaja de la banane. Stergeti tenul cu partea moale a coajei, lasati ca actioneze 15 minute apoi indepartati cu apa rece resturile.

* Rosiile de gradina sint hranitoare pentru orice tip de ten. Taiati o felie de rosie si „spalati" fata bine apoi lasati-o sa se odihneasca. Cind veti simti cum incet, incet zeama „stringe" tenul puteti sa il clatiti au apa minerala.

* Cojile de la castravete aplicati-le pe ten si lasati-le 20 de minute sa curete fata. Cind le veti indeparta veti constata ca sinteti mai inviorate si proaspete.

* Si daca soarele arde din ce in ce mai tare atunci cu zeama de frunze de patrunjel  indepartati pistruii si petele ce apar acum din ce in ce mai mult. Limpeziti tenul dupa zece minute cu apa rece de izvor.

Si, nu uitati, sezonul fructelor si al legumelor este de-abia la inceput!

Comentarii