Sucurile de legume, o picatura de vitalitate pentru organism

vineri, 13 aprilie 2007, 19:15
2 MIN
 Sucurile de legume, o picatura de vitalitate pentru organism

Sucurile de legume sint adevarate medicamente atunci cind organismul si-a pierdut starea de sanatate. Cu ajutorul lor corpul isi poate reface fortele dar pot fi utilizate si ca adevarate alimente medicament in vindecare unor boli. Pentru o functionare in parametri normali a corpului este important ca macar o data pe zi sa consumam un pahar de suc de legume sau fiecare masa sa fie insotita de salate de cruditati.

Sucul de pastirnac este un suc bogat in potasiu, clor, siliciu si fosfor. Desi nu are o valoare nutritiva prea mare, sucul de frunze si radacina de pastirnac este excelent in curele de remineralizare. Continutul de minerale il recomanda in afectiunile plaminilor, bronhiilor si in tulburari mintale.

Sucul de patrunjel nu se consuma in cantitati mare fiind considerat un suc puternic. De obicei este bine a fi amestecat cu suc de morcovi, telina, marole sau spanac. Acest suc are proprietati esentiale pentru metabolismul oxigenului si functionarea normala a tiroidei. Este excelent pentru copii deoarece ajuta la mentinerea in stare de functionare a vaselor sanguine. De asemenea este considerat un intaritor bun pentru rinichi si caile urinare. Trebuie mntionat ca o cantitate mare din acst suc poate provoca tulburari ale sistemului nervos, pe cind cantitatile mici in amestec cu alte sucuri are efecte foarte bune in tratamentul bolilor mentionate.

Sucul de sfecla rosie este unul dintre sucurile pretioase ajutind in refacerea globulelor rosii, tonificind singele. Se pot consuma 1-2 litri pe zi in amestec cu suc de morcovi in cantitati egale. Simplu, sucul de sfecla este recomandat in curele de curatire ale ficatului, de obicei consumul de suc fiind insotit de greata si ameteala. Acest suc este utilizat in foarte multe boli fiind insotit de alte sucuri care ii completeaza si ii amplifica puterea de vindecare.

Sucul de telina contine sodiu organic fiind important pentru persoanele mari consumatoare de zahar si paste. Amestecul cu suc de morcovi este utilizat pentru ajutorarea restabilirii functionarii normale a sistemului nervos. Are un rol important in restabilirea elasticitatii pielii imbatrinite prematur si a tulburarilor plaminilor provocate de fumul de tutun. Continutul mare de magneziu si fier, fiind „hrana" pentru singe.

Comentarii