Terapia cu argila, mijloc de echilibrare a organismului

vineri, 11 aprilie 2008, 18:51
3 MIN
 Terapia cu argila, mijloc de echilibrare a organismului

Despre argila s-a vorbit si inca se mai vorbeste ca ar fi unul dintre cele mai eficiente «medicamente» naturale. Si intr-adevar in ultimii ani s-a dezvoltat o intreaga industrie care are la baza produsele din argila. Fie ca este utilizata in cosmetica, ca praf pentru rani sau ca ingredinet in bale terapeutice argila este necesara in orice goapodarie.

Proprietatile de baza ale argilei sint: dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, antitoxic, absorbant, degresant si nu in ultimul rind are o putere foarte mare antioxidanta.

Astazi se stie ca argila este o roca sedimentara alcatuita din siliciu 49,1%, alumina 14, 6%, oxizi de fier 5,6 %, var 4,5 %, magneziu 4,24%, oxizi alcalini 3% etc.

Puterea absorbanta a argilei este considerabila. Astfel se pot pastra in vase din argila uleiul, untul, brinza, ceapa, usturoiul perioade lungi de timp fara a-si pierde din calitati.

In vase de argila nesmaltuite se poate pastra apa de consum. Vom observa ca dupa numai o zi apa de la robinet care a fost pusa in vasul de ceramica are un alt gust, pare apa de izvor.

Argila curativa este sterila, adica lipsita de germeni microbieni. De aceea datorita proprietatilor ei antiseptice si cicatrizante si fiind un foarte bun absorbant, poate fi folosita cu succes sub forma de pansamente sau plasturi in rani si oparituri, colectind puroiul si eliminind fierbinteala.

Din multitudinea de intrebuintari medicale ale argile in numerele viitoare vom mai prezenta si altele. Oricum, aceste "pamint" miraculos este pretutindeni, ramine numai sa il folosim.

Unde o folosim?

Se foloseste atit in cure interne cit si externe sub forma de apa de argila, lapte de argila, cataplasme si bai, restabilind echilibrul acido-bazic al organismului, remineralizandu-l, ajutindu-l la detoxifiere sau stimulind activitatea glandelor endocrine.

Ca remediu intern, este indicata in foarte multe afectiuni ale aparatului digestiv, in tratamentul unor boli d eplamini, in afectiunile inimii si chiar in unele forme de cancer. Ca remediu extern, se utilizeaza in tratarea ulcerelor varicoase, a afectiuni dintre cele mai diverser ale pielii si in entorse sau contuzii.

Si pentru argila contraindicatii sint foarte putine astfel ca argila se evita in cazul herniei, constipatiilor severe sau in tratamentele cu raze X. Cura cu argila nu este recomandata nici femeilor aflate in perioada ciclului menstrual.

In ce consta cura?

Prima faza in curei interne este cea in care timp de trei saptamini se beau zilnic cite unm pahar de apa dea rgila de trei ori pe zi. Se incepe dimineata pe stomacul gol apoi cu jumatate de ora inaintea meselor de prinz si seara.

Apa de argila se prepara astfel: seara se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa si se amesteca bine apoi s elasa pina a doua zi dimineata. Timp de o saptamina bea apa astfel preparata apoi se consuma impreuna cu argila. Dupa expirarea celor trei saptamini se va continua cura insa numai zece zile pe luna timp de sase luni.

Ce minca in timpul curei?

Este bine ca in perioada celor sase luni de cura sa se evite alcoolul si grasimile animale. Se pot minca vegetale, salate, dar si peste slab, carne slaba de pui. Nu trebuie uitate fructele si apa plata.

E putem observa?

Ca in orice terapie in primle zile pot apare modificari ale urinei si scaunului. Astfel ca mirosul poate fi modificat, usoara constipatie sau diaree, sau urina poate fi inchisa la culoare sau tulbure. Acest lucru indica faptul ca organismul incepe sa se detoxifieze sa elimine toxinele. Folosind regulat cura cu argila ridurile se estompeaza si obrazul devine catifelat.

Comentarii