Noapte buna, copii?

marți, 17 aprilie 2007, 15:45
3 MIN
 Noapte buna, copii?

* Buna dimineata! Speram sa fie buna, sa fie o dimineata buna. O dimineata a soarelui blind, o dimineata a stringerilor de mina, o dimineata a succesului profesional, o dimineata a infratirii intre oameni. Am bagat atitea variante dupa ce ieri dimineata am vazut la ProTV ca noaptea dinainte a fost numita, conform benzii din josul micului ecran, "Noaptea masinilor incendiate". Titluri din astea au mai fost, in genul "Noaptea muzeelor deschise", "Noaptea in care fetele si-au visat ursitul", "Noaptea mortilor vii" (titlu de film horror celebru), "Noaptea reducerilor de sezon", "Noaptea, noaptea-i de matase" (slagar din anii ’80 interpretat de Mirabela Dauer) etc. Fiindca ieri dimineata, in paralel, faceam diverse alte chestii (de exemplu, trageam bobirnace in coolerul calculatorului, care incepuse sa sune cam ca elicopterul Politiei), n-am inteles daca o fi fost sau n-o fi fost vorba despre o noua datina, cu incendiatul masinilor in prima noapte de luni spre marti de dupa Pasti.

* Tot ieri, tot dimineata si tot de la ProTV am mai aflat despre un pusti de 15 ani care a baut si a tot baut cu colegii sai pina s-a facut ranga si a intrat in coma alcoolica. Parerea noastra este ca nu trebuie sa-l judecam pripit pe junior: cine stie ce necazuri o fi avut de s-a imbatat in halul asta? Pesemne o fi aflat despre fiul sau cel mai mic ca se drogheaza, ca are probleme cu recuperatorii basarabeni sau ca si-ar fi parasit nevasta si copiii.

* In fine, tot ieri, tot dimineata (dar la RealitateaTV, de data asta!), era o banda in josul ecranului, pe care scria "Realitatea face puntea!". Am prins prea tirziu comentariul, deci nu ne-am dat seama despre care punte o fi fost vorba. La prima strigare, ne-am gindit la o figura de stil, anume ca postul de televiziune Realitatea TV se face luntre si punte pentru a ajuta poporul, sau ca se vrea a fi un fel de punte intre oameni etc. Dupa aia, ne-am adus aminte ca in urma cu citiva ani, acelasi post RealitateaTV (pe vremea aia nu era al lui Vintu) se oferise sa refaca din fonduri proprii un pod luat de viitura, parca, si tot cam asa fusese pe ecran o banda cu textul "Realitatea face podul". Oare sa fie vorba de aceeasi campanie? Oare s-o fi inceput podul la vremea respectiva si, dupa atit amar de vreme, acesta s-o fi transformat intr-o simpla punte? Oricum, tot ar fi ceva; se putea ajunge la un alt rezultat, adica sa-l vedem pe Bogdan Gamalet, de pilda, facind podul din picioare, in direct.

* Zilele trecute am aflat de la televizor ca in tara noastra au aparut magazinele de articole vestimentare care vind haine in rate, patronii acestora aratindu-se a fi buni cunoscatori ai situatiei economice. Ideea este mai mult decit buna, dar nu e noua, au folosit-o inainte si diversi comercianti de paltoane din lemn, de unica si vesnica folosinta. Si, inainte de toate, au utilizat-o patronii crismelor de cartier, unde toti consumatorii se cunosc si unde poti bea pe cont, cu banii la leafa sau pensie, cit te tin bateriile si venitul mediu pe cap de locuitor. Iata o idee care are putea fi preluata de patronii magazinelor de haine: "Sefu’, dom’ Costeleee, trece si mie, te rog, trei chiloti si cinci perechi de sosete pina saptamina viitoare, cind iau avansul. Hai, te rog, nu fi mirla, ca am intilnire cu una!".

* Ieri dimineata, cind bibileam telecomanda, am nimerit din intimplare pe "Tinar si nelinistit" – parca episodul opt miliarde trei sute de milioane si ceva, daca nu ne inselam. Intr-un colt din josul ecranului era simbolul "AP", care se pune de obicei cind e caz de tite goale, violenta, consum de alcool etc. Chiar, de ce s-a pus simbolul ala? Toate duduile din film fac baie sau dorm imbracate macar in suba si caciula, iar barbatii, cind scapa cite-un "Ei, la naiba!", isi cer scuze plini de jena. Intr-adevar, unele personaje isi mai toarna in pahare si mai trag cite o spirla, dar bautura aia sigur nu-i alcool, ci formol, sa conserve actorii pentru urmatoarele trei catralioane de episoade.

 

Comentarii