„Terorist” prins de politisti

marți, 08 februarie 2011, 20:22
2 MIN
 „Terorist” prins de politisti

Un romascan cu un simt al umorului ciudat sau cu prea mult timp la dispozitie a incercat sa le faca o farsa politistilor. Barbatul a sunat la serviciul unic de urgenta 112 si, fara sa tina cont ca tinea linia ocupata, in timp ce altcineva ar fi putut avea reala nevoie de ajutor, a spus dispecerului ca in Piatra Neamt se afla amplasata o bomba. Barbatul a fost identificat si amendat de catre politisti.

Fals terorist prins de politisti

In ziua de 2 februarie, la orele 20.41, Serviciul National Unic Apeluri de Urgente 112 a fost sesizat de catre o persoana necunoscuta despre o "bomba in Piatra Neamt". In urma cercetarilor efectuate, politistii au identificat persoana care a efectuat apelul, stabilind ca se numeste Florin I., de 44 ani, din Roman, acesta fiind sanctionat contraventional cu suma de 100 lei. Politistii reamintesc faptul ca, in conformitate cu prevederile art. 1 din OUG 34/2008, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 este constituit in scopul preluarii apelurilor de urgenta de la cetateni si, dupa caz, transmiterea acestora catre agentiile specializate de interventie, sau al prelucrarii lor si alertarii directe a echipajelor de interventie in vederea asigurarii unei reactii imediate, uniforme si unitare pentru solutionarea urgentelor. Alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventie si se pedepseste in conformitate cu legislatia in vigoare.

La sfirsitul anului trecut, o persoana din judetul Neamt a pus pe drumuri degeaba politistii din Timisoara, dupa ce a anuntat prezenta unei bombe in Biserica Reformata din localitate. Tot anul trecut, un apel fals la 112 semnala prezente unei bombe la locuinta senatorului Ioan Chelaru. Conform unui raport SRI, numarul total al amenintarilor cu amplasarea de dispozitive explozive in semestrul I 2010 (99 de cazuri) a fost aproximativ egal cu cel inregistrat in perioada similara a anului anterior (100 de cazuri). Majoritatea sesizarilor privind colete abandonate ori obiecte suspecte s-au dovedit a fi false si nu au avut o motivatie conexa fenomenului terorist international. In cazul a doua dintre acestea, s-au descoperit dispozitive explozive, dar care nu prezentau pericol pentru siguranta publica (un proiectil de artilerie si o grenada defensiva). Din totalul celor 99 apeluri, 92 au fost semnalate prin intermediul Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta – 112. Apelurile au avut urmatoarea distributie: 64 apeluri au reprezentat amenintari telefonice cu amplasarea de dispozitive explozive in diferite locatii; 35 apeluri au reprezentat sesizari ale unor cetateni cu privire la colete, plicuri si obiecte periculoase abandonate in diferite locatii. La nivelul judetului, in primul semestru al anului trecut s-au inregistrat patru apeluri, care s-au dovedit a fi false.

 

Sursa: Ziarul de Roman

Comentarii