A doua sesiune de admitere la USV, pentru ocuparea celor 1.500 locuri ramase vacante din vara

vineri, 10 septembrie 2010, 07:17
3 MIN
 A doua sesiune de admitere la USV, pentru ocuparea celor 1.500 locuri ramase vacante din vara

De asemenea, in aceasta a doua sesiune sunt asteptati si candidati pentru cele 580 locuri bugetate si alte 1.621 locuri cu taxa pentru studiile de masterat. Azi are loc prima testare a candidatilor care s-au inscris la doctorat iar de luni incepe inscrierea candidatilor pentru studiile de licenta si masterat. USV pune la dispozitie 1.487 locuri vacante pentru studii de licenta, dintre care 78 fara taxa, sase pentru romi, 964 cu taxa – toate la invatamant de zi – si 439 locuri la ID.

A doua sesiune de admitere la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava (USV) are loc in perioada 13-17 septembrie a.c. In data de 18 septembrie urmeaza sa aiba loc probele de concurs pentru candidatii care se inscriu la facultatile de Educatie Fizica si Sport si Stiinte ale Educatiei, iar inmatricularile se vor face intre 20 si 24 septembrie. Pentru absolventii de liceu care vor participa la aceasta a doua sesiune de admitere, USV pune la dispozitie 1.487 locuri vacante pentru studii de licenta, dintre care 78 fara taxa, sase pentru romi, 964 cu taxa – toate la invatamant de zi – si 439 locuri la ID. Pentru masterat sunt scoase la concurs 580 locuri bugetate, la fel ca si anul trecut, si alte 1.621 locuri cu taxa.

Toate cele noua facultati ale USV au ramas in urma primei sesiuni de admitere cu zeci, respectiv sute de locuri neocupate, astfel ca la facultatile de Inginerie Mecanica si Educatie Fizica si Sport s-au inmatriculat candidati doar pentru jumatate din locurile scoase la concurs, la Facultatea de Inginerie Electrica s-au ocupat 181 locuri din cele 320 ofertate, iar la Facultatea de Istorie si Geografie, din cele 335 locuri scoase la concurs, s-au ocupat 208. Pe de alta parte, un numar mai mic de locuri ramase vacante, dupa prima runda de inmatriculari, sunt la Facultatea de Inginerie Alimentara, cu 34 locuri neocupate, Facultatea de Litere, unde au ramas 50 locuri, la Facultatea de Silvicultura doar 23 locuri neocupate, iar la Facultatea de Stiinte ale Educatiei nu s-au ocupat 67 locuri. Cele mai multe locuri vacante sunt la Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica – 378 la numar, unde au ramas 74 locuri la Cibernetica economica, fiind inmatriculat un singur candidat, 69 la Informatica economica, 49 la Afaceri internationale si 46 la Asistenta manageriala si secretariat. Tot in cadrul acestei facultati, pentru specializarea Economie generala si comunicare economica, nou-infiintata, nu s-a depus niciun dosar de inscriere, iar la Cibernetica economica si Informatica economica s-au inmatriculat unul, respectiv sase candidati.

Azi are loc prima testare a candidatilor care s-au inscris la doctorat

La admiterea in ciclul de studii universitare de doctorat pot candida absolventii cu diploma de licenta sau echivalenta ai studiilor universitare de lunga durata si absolventi cu diploma de master ai ciclului de studii universitare de masterat.

Examenul de competenta lingvistica se sustine azi in cadrul catedrei de specialitate din Universitate, iar fiecare candidat a primit un atestat pe baza caruia s-a inscris. Potrivit USV, testul administrat va fi compus din verificarea cunostintelor de gramatica si vocabular (30 – 40 minute), verificarea abilitatii de intelegere a unui minim-discurs sau a unei conversatii (auditie 15 minute) si verificarea capacitatii de exprimare orala (prin interactiune cu membrii comisiei (5-7 minute/candidat). Daca un candidat a obtinut in ultimii doi ani calendaristici un certificat de competenta lingvistica cu recunoastere internationala, examenul de competenta nu mai este necesar.

Examenul de specialitate la Domeniul Calculatoare si tehnologia informatiei examenul de specialitate consta in sustinerea unei teme de proiectare sau cercetare realizata anterior de candidat sau sustinerea unei propuneri proprii de rezolvare a unei teme de cercetare anuntata pe site-ul web al admiterii la doctorat. Candidatii care opteaza pentru domeniul Filologie vor prezenta si sustine un proiect de cercetare in cadrul domeniului de doctorat (problematica, metodologie, bibliografie). Pentru domeniile Ingineria materialelor, Inginerie electrica, Inginerie electronica si telecomunicatii, Inginerie Mecanica, Silvicultura si Istorie examenul de specialitate consta in prezentarea de catre candidat a unei sinteze privind stadiul actual al cercetarilor in domeniul temei de doctorat propuse. Pentru domeniile Administrarea afacerilor, Contabilitate si Economie examenul consta intr-o proba scrisa – doua subiecte din domeniul de doctorat – si una orala, verificarea competentelor si abilitatilor in domeniul de cercetare abordat.

Sursa: Obiectiv de Suceava

 

Comentarii