Cu sute de locuri ramase neocupate, USV organizeaza o a doua runda de inmatriculari

joi, 29 iulie 2010, 20:17
3 MIN
 Cu sute de locuri ramase neocupate, USV organizeaza o a doua runda de inmatriculari

La finalul etapei de inmatriculare a candidatilor declarati "admis" la admiterea la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava (USV) Biroul Operativ al Senatului Universitatii a decis organizarea unei a doua runde de inmatriculari, pana azi, la ora 14.00.

"Prin Hotararea Biroului Operativ al Senatului Universitatii
<Stefan cel Mare> Suceava din 28 iulie 2010 se propune o a doua runda de inmatriculari pana la data de 30.07.2010, ora 14.00, urmand ca rezultatele obtinute sa fie afisate pe data de 30.07.2010, incepand cu ora 16.00", a precizat Adina Ignat, purtatorul de cuvant al USV. Motivatia acestei decizii nu a fost facuta cunoscuta, insa, observand listele cu candidatii inmatriculati la opt din cele noua facultati ale USV – cu mentiunea ca Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica inca nu afisase rezultatele in cursul zilei de ieri -, aceasta pare a avea la baza numarul de noi studenti pentru anul universitar 2010-2011 si sutele de locuri ramase neocupate. Astfel, referindu-ne la studiile de licenta, la facultatile de Inginerie Mecanica si Educatie Fizica si Sport s-au inmatriculat candidati doar pentru jumatate din locurile scoase la concurs, la Facultatea de Inginerie Electrica s-au ocupat 181 locuri din cele 320 ofertate, iar la Facultatea de Istorie si Geografie, din cele 335 locuri scoase la concurs, s-au ocupat 208. Pe de alta parte, un numar mai mic de locuri ramase vacante dupa aceasta prima runda de inmatriculari sunt la Facultatea de Inginerie Alimentara, cu 34 locuri neocupate, Facultatea de Litere, unde au ramas 50 locuri, la Facultatea de Silvicultura doar 23 locuri neocupate, iar la Facultatea de Stiinte ale Educatiei nu s-au ocupat 57 locuri.

Cea mai mica medie cu care s-a ocupat un loc fara taxa – 5,46, la Muzeologie

Conform listelor publicate in cursul zilelor de 28 si 29 iulie a.c., in urma primei runde de inmatriculari, ultimele medii de admitere pe locurile fara taxa sunt mai mici decat cele de anul trecut, situandu-se in jurul mediei 8,00. Mai mari decat acestea sunt cele de la Comunicare si relatii publice-9,11, si Asistenta Sociala-9,19. La polul opus, au ocupat locuri fara taxa candidati cu medii mici si foarte mici la facultatile de Inginerie Mecanica, Inginerie Electrica si Istorie si Geografie, la care se adauga specializarea Limba Ucraineana-O limba moderna/Limba romana, unde ultimul candidat admis are media 5,79.

Cea mai mica medie cu care s-a ocupat un loc fara taxa este 5,46, la specializarea Muzeologie din cadrul Facultatii de Istorie si Geografie, unde s-a mai inregistrat o medie de 6,43 admisa la fara taxa, la specializarea Stiinte politice. La Facultatea de Inginerie Electrica cea mai mica ultima medie de admitere pe locurile fara taxa este 5,84, la specializarea Energetica industriala, urmata de cea de 6,15, la Sisteme electrice, cu precizarea ca in cazul a patru specializari toti cei admisi sunt studenti bugetati, fiind vorba despre grupe de 20-24 studenti.

Locurile fara taxa, care se elibereaza din diverse motive, vor putea fi ocupate numai de candidatii care au achitat taxa de inmatriculare, in ordinea descrescatoare a mediilor.

Locurile ramase neocupate dupa cele doua sesiuni de admitere – a doua sesiune va avea loc in perioada 13-17 septembrie – vor fi redistribuite de catre Senatul universitatii in cadrul aceluiasi ciclu de studii universitare.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii