31 pentru miniretur!

marți, 19 februarie 2013, 21:43
3 MIN
 31 pentru miniretur!

Daca in ultimii ani, echipa de fotbal a Iasului se chinuia sa incropeasca un lot cu care sa atace campionatele, iarna in curs a schimbat radical vechile obiceiuri. Reintegrarile lui Gado si Badic, care nu au evoluat in tur, legitimarile lui Mitic, Moutinho si Miron precum si pastrarea tuturor jucatorilor care au incheiat 2012 in Copou a facut ca acum vestiarul CSMS sa devina neincapator, nu mai putin de 31 de jucatori, fara a-l lua in calcul pe "exilatul" Laurentiu Florea, figurand ca elevi ai lui Liviu Ciobotariu!

Ca o paranteza, trebuie precizat ca numarul extrem de ridicat de componenti ai lotului, justificat de conducere prin teama de a nu ramane echipa descoperita pe parcursul sezonului, din cauza accidentarilor ori suspendarilor, ridica doua probleme: cresterea fondului de salarii si dubii legate de eficienta pregatirii, multi specialisti afirmand ca antrenamentele nu-si ating scopul in totalitate in cazul in care lucreaza prea multi jucatori. Tocmai de aceea, se preconizeaza ca vor fi mai multe sedinte in care lotul va fi rupt, urmand a se insista cu potentialii titulari, iar cei trei juniori din lot (Huma, Crenganis si Gorovei) nu se mai pregatesc alaturi de echipa mare.

In conditiile in care CSMS a lucrat extrem de putin timp acasa, unde a jucat un singur meci de verificare, o radiografie obiectiva a iernii, din exterior, este aproape imposibil de facut.

Pentru a creiona insa o idee vizavi de modul in care va arata echipa din Copou in retur, "Ziarul de Iasi" a stat de vorba cu mai multi jucatori si membrii ai staffului de conducere vizavi de modul in care a curs pregatirea de iarna, concluziile fiind prezentate mai jos.

La ora actuala, cert este ca Iasul va incepe mini-returul tot in formula in care a obtinut rezultatele bune din tur, cu un singur varf impins, variantele incercate fiind "4-2-3-1" si "4-1-4-1".

In atare conditii, concurenta pentru postul de atacant va fi cea mai acerba, Hergelegiu fiind favorit de a fi titularizat in fata lui Patulea, intr-un compartiment in care mai pot evolua Claudiu Ionescu, Gado, Curiliuc si Crenganis, cu mentiunea ca primii doi mai pot fi coborati si la mijloc.

Si la mijloc, e bataie mare pe cele trei posturi din zona centrala, Milea, Straton si Moutinho fiind jucatorii vizati de a incepe un joc in sistemul cu doi inchizatori. In cazul in care se va incerca o partitura mai ofensiva, Claudiu Tudor si chiar Claudiu Ionescu pot lua locul unui mijlocas defensiv. Variantele de avarie pentru postul de mijlocas central raman Semenenko, Nalati si Petrovic, ultimul avand sperante ca va rata doar cateva runde dupa operatia pe care a suferit-o. Nici pe benzi nu exista vreun senator, desi Ciucur, pe dreapta, si Tiganasu, pe stanga, si-au acontat tricourile de titular pentru startul sezonului, dupa cum s-au comportat in aceasta iarna. Onofras, Keita, Gorovei, poate Gado sunt variante destule pe care seful bancii tehnice iesene le are la dispozitie pentru a acoperi posturile laterale in cazul in care lucrurile nu merg conform asteptarilor.

Ceva mai lejera e concurenta din aparare, desi, cu exceptia zonei centrale, si aici sunt mai mult de doi pe loc. Pe dreapta, Mitic e mare favorit la titularizare in fata lui Mihalachioaie si a lui Huma, la fel se intampla pe stanga, unde Vladu este peste Badic (care mai are nevoie de timp pentru a reveni la forma optima) si Miron. Ca stoperi, Ciobotariu a mers pe mana lui Cretu (ce poate evolua si fundas dreapta) si Tincu, Avramia fiind prima solutie de schimb, iar Mitrea doar una de avarie, poate chiar sub improvizatia ce s-ar putea face cu Straton.

In poarta, lucrurile nu s-au schimbat fata de tur, Irimia fiind numarul 1 in duelul cu Lungu si Balan.

Cam acestea sunt directiile de baza ale echipei iesene, care, pentru a evita retrogradarea trebuie sa confirme ca sta bine si la nivel calitativ, nu numai cantitativ.

Comentarii